GumBalkan – excursia off-road începută în Cehia – se încheie astăzi în mijlocul comunității cehe din Clisura Dunării, în satul Eibenthal

gumbalkan 2022
casinoherculane by sungarden

În urmă cu o săptămână s-au aliniat la start pentru o călătorie de anduranță 400 de „rable”, adică nicio mașină cu o valoare de achiziție mai mare de 1.000 de euro.

Călătoria pe patru roți a pornit din mai multe localități ale Cehiei, la care s-au alăturat și amatori din Slovacia. Aceștia participă la ediția de vară a GumBalkan 2022, organizat ca raliu de navigație care a traversat Ungaria, ajungând în nordul și vestul României. Destinația finală este satul ceh Eibenthal, acolo unde vineri-seară are loc un festival al berii și al preparatelor culinare tradiționale.

Aventurierii, peste 800 de persoane, sunt organizați pe echipaje cu nume și simboluri amuzante care vor participa, după linia de sosire, la festivitatea de premiere. După cum a precizat localnicul Tiberiu Pospisil, unul dintre principalii organizatori, „se premiază cea mai faimoasă mașină care a acoperit cel mai mare număr de puncte culese de pe traseu, iar premiile sunt în aceeași notă a prieteniei și a bunei dispoziții: o șapcă sau o cană inscripționată cu logoul evenimentului, diverse alte articole simbolice pentru utilizatorii de vehicule: ulei de mașină, lichid de parbriz și alte lucruri utile. La ediția de iarnă am premiat cel mai temerar dintre aventurieri care a parcurs cei 1.000 de kilometri ai competiției iarna, cu o mașină decapotabilă”.

GumBalkan, o comunitate a iubitorilor de natură și călătorii cu mașina din Ostrava-Cehia, va organiza și a doua ediție ce va avea loc la sfârșitul lunii august.  

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

gumbalkan2

Ediția din acest an a fost umbrită, într-un fel, de amenzile atribuite de autoritățile române participanților la raliu, care au pătruns din erori de GPS în spațiul ariilor protejate din Parcul Natural Apuseni.

Acțiunea de la acest sfârșit de săptămână anticipează marele „Festival Banat” al cehilor organizat tradițional în luna august la Eibenthal, atunci când sunt așteptați să sosească în zonă peste 1.000 de cehi, alături de vedete din lumea muzicii și diverse alte persoane cu notorietate în societatea din Cehia. Călătoria va fi efectuată cu trenul până la Orșova, iar de acolo organizatorii pun la dispoziție diverse mijloace de transport pentru oaspeți.

untitled design set 970x90 px 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/