Gugulanii pun piciorul în prag în fața inundațiilor

Ploile care au inundat aproape tot județul în săptămânile trecute au dat bătăi de cap și autorităților locale din Caransebeș. Chiar dacă daunele nu au fost însemnate, oficialii au decis că se cere aplicarea mai multor măsuri care să țină de acum încolo puhoaiele de apă în loc.

Astfel, s-a decis amenajarea pârâului Potoc în totalitate, pentru că ultimele inundații din Caransebeș au fost cauzate de faptul că pârâul nu reușea să preia toată cantitatea de apă. Astfel, se are în primul rând în vedere curățarea albiei râului, dar și adâncirea acesteia cu peste un metru. După aceea, următorul pas este continuarea amenajării, în condițiile în care în momentul de față pârâul este amenajat doar în amonte de strada Tudor Vladimirescu.

„Am ajuns la o soluție tehnică pe care o vom aborda în viitor. Începând de săptămâna viitoare cei de la Apele Române vor curăța albia râului de aluviuni, aceasta urmând să fie adâncită cu un metru sau chiar mai mult. Al doilea aspect este completarea acestui proiect prin continuarea amenajării pârâului Potoc și în aval de strada Tudor Vladimirescu, pentru că până acolo au fost amenajate, dincolo de această stradă nu s-a amenajat din motive obiective, pentru că cetățenii au extins anumite construcții înspre râul Potoc”, a explicat edilul-șef Marcel Vela.

Mai mult decât atât, cea mai importantă investiție este refacerea podului de pe pârâul Potoc, acesta urmând să fie înălțat, lărgit și amenajat în așa fel încât să continue secțiunea apei din amonte pentru ca apoi Apele Române să poată continua în aval cu amenajarea.

„Cei din conducerea Apelor Române au avut o deschidere pentru continuarea acestor lucrări, iar noi ca autoritate locală am promis și am luat măsuri ca podul de pe strada Tudor Vladimirescu, de pe pârâul Potoc, să fie refăcut de către Primăria municipiului Caransebeș. Podul de peste Potoc îl vom reface noi, lucru pe care îl voi propune în regim de urgență în prima ședință a Consiliului Local”, a mai explicat primarul Marcel Vela.