Gugulanii gândesc pozitiv! Fără stres la București!

Banatul Caransebeș încearcă să tranșeze de la București calificarea în etapa următoare a play-off-ului numărul II. Andrei Laza și colegii vor înfrunta CSM-ul cu maximum de concentrare, însă nu cu foarte mare presiune.

„Rezultatul de acasă ne dă posibilitatea să jucăm mai relaxat, vrem să avem un joc bun și dacă ne vom concentra pe final de set printr-o apărare bună și să punem mingea jos, eu zic că vom învinge CSM-ul. Nu avem niciun jucător accidentat sau cu probleme medicale. Trebuie să ținem cont și de faptul că jucăm în deplasare, dar trebuie să gândim pozitiv și să ne facem jocul”, ne-a precizat antrenorul Valentin Pereu.

„Mergem motivați să încheiem prima fază din play-off-ul II la București. Am încercat să remediem ceea ce n-a mers în jocul de la Caransebeș și sperăm ca mâine să arătăm și mai bine, să ne ridicăm nivelul jocului ca în meciurile pentru locurile 5-6, să putem rămâne pe 5, astfel prinzând o cupă europeană”, ne-a declarat căpitanul de echipă, Andrei Laza.

Conform Regulamentului Federației Române de Volei, în prima fază a play-off-ului numărul II se joacă pe sistemul două meciuri din trei, adică cine obține două victorii este calificat în faza a doua. Astfel, dacă Banatul reușește sâmbătă victoria se va lupta în faza a doua cu echipa câștigătoare dintre locurile 6 și 7 pentru consolidarea poziției 5 în clasamentul final, ceea ce va da dreptul participării în cupele europene. Dacă gugulanii vor fi învinși la București, atunci va fi egalitate 1-1 la victorii și vor mai avea o șansă miercurea viitoare, acasă, în cadrul meciului decisiv.