Grup de Facebook dedicat celor mici! Activități online cu voluntarii Nevo Parudimos

explo 1000x200

Statul în casă devine tot mai greu de suportat, cu atât mai mult pentru cei mici. Însă voluntarii care în mod normal ar fi derulat acum diverse activități în școlile și grădinițele din Reșița îi invită pe copii în mediul online, acolo unde au creat un grup de Facebook special pentru cei mici.

Cei aproape 30 de voluntari internaționali ai Asociației Nevo Parudimos din Reșița, veniți din toate colțurile Europei prin intermediul a patru proiecte de voluntariat depuse prin programul Erasmus+, s-au adaptat situației de față și, în ciuda necesității distanțării sociale, țin legătura cu micuții prin intermediul tehnologiei.

Activitățile non-formale desfășurate de voluntari zi de zi în școlile, grădinițele, centrele de plasament și orfelinatul din Reșița s-au mutat în mediul online, prin intermediul unui grup de Facebook în care voluntarii încarcă zilnic materiale interactive și distractive pentru copii.

Mai exact, din autoizolare, voluntarii Nevo Parudimos filmează săptămânal filmulețe scurte destinate copiilor, în care prezintă diverse jocuri, noutăți interculturale, activități creative și educative. Grupul le oferă micuților alternative distractive, bazate pe metodele educației non-formale, care să mai anime puțin această perioadă limitată în ceea ce privește activitățile.

„Voluntarii Nevo Parudimos îi invită pe reșițeni, mici și mari, să se alăture demersului lor online și să se alăture grupului de Facebook «Voluntari pentru învățământ la distanță», unde vor găsi idei de activități interactive care să alunge plictiseala”, dau asigurări reprezentanții asociației reșițene.