Gropi de gunoi ilegale din Timișoara, supravegheate cu camere de filmat moderne

Primăria Timișoara intenționează să cumpere zece camere video moderne, cu scopul de a supraveghea mai multe zone în care se formează rampe ilegale de gunoaie. Instituția este dispusă să plătească peste 20.000 de euro pentru a cumpăra echipamentele.

Timișorenii certați cu bunul simț, care aruncă gunoaiele pe unde apucă, vor fi mai ușor de prins. Primăria Timișoara intenționează să cumpere zece camere video moderne, cu scopul de a supraveghea tot atâtea zone în care frecvent se aruncă deșeuri ilegal pe domeniul public al orașului.

Astfel, Primăria Timișoara a lansat o licitație în vederea găsirii unei firme care să furnizeze „camere de supraveghere video pentru exterior cu echipamentele necesare de funcționare și monitorizare”.

Camerele video vor funcționa independent, asigurând supravegherea pe timp de zi și de noapte a locațiilor unde se formează frecvent depozitări ilegale de deșeuri, astfel încât să se poată realiza identificarea persoanelor care aruncă/abandonează deșeuri pe domeniul public. Ținta este diminuarea/eliminarea fenomenului de aruncare/abandonare deșeuri pe domeniul public, respectiv descurajarea unor astfel de practici din partea unor cetățeni cu mai puțin simț civic, prin luarea măsurilor ce se impun”, scrie în caietul de sarcini.

Valoarea contractului este estimată la puțin peste 100.000 de lei