Gripa își găsește prima victimă în Caraș-Severin. Vaccinuri antigripale, încă la dispoziția doritorilor!

Mai multe teste trimise la Institutul Cantacuzino confirmă primul caz de gripă din Caraș-Severin de anul acesta. După ce au fost 6 suspiciuni de gripă, unul s-a arătat a fi real!

Rezultatul analizelor identifică în această săptămână primul caz de gripă în județului Caraș-Severin. Acesta a fost confirmat de directorul Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin, Dan Miloş. Deși nu oferă prea multe detalii, cazul ar fi identificat chiar în Reșița.

Județul nostru a primit aproape tot necesarul de doze de vaccin pe care l-am solicitat.  În data de 30 noiembrie am primit ultima tranșă de vaccin antigripal, aproape 20.000 de doze primite. Am constatat că în acest an medicii de familie au vaccinat 10.658 de persoane. Așadar, un lucru pozitiv este că la ora actuală sunt vaccinate aproape 11.000 de persoane, iar lucrurile merg în direcția bună”, ne spune Dan Miloș. Totuși, acesta îndeamnă medicii de familie să insiste și să convingă pacienții să se vaccineze.

Reporterii Express de Banat au aflat că, în perioada 3 octombrie – 17 decembrie 2019, s-au prezentat, la Spitalul Județean de Urgență Reșița, 39 de persoane cu suspiciune de gripă. Pentru 35 dintre acestea s-au făcut teste rapide de gripă (teste pentru depistarea prezenței virusurilor gripale Influenza A și B), iar pentru 4 persoane s-au trimis probe de laborator la Institutul Național de Cercetare Cantacuzino, din București.

„Din numărul total al persoanelor prezentate cu suspiciune de gripă la Spitalul Județean de Urgență Reșița, s-a confirmat prezența virusului gripal de tip B la un tânăr de 16 ani, din Reșița. Pacientul a avut o formă medie de boală, fiind internat pe secția Boli Infecțioase, în intervalul 29 noiembrie – 3 decembrie. Chiar dacă testele rapide au ieșit negative în cazul celorlalți pacienți, unii dintre ei au prezentat simptomatologie sugestivă de gripă și, prin urmare, li s-a administrat tratament complex, care a inclus și tratament antiviral cu Tamiflu”, a declarat pentru Express de Banat, Roxana Nafiru, purtător de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Reșița.

Administrat în fiecare an, vaccinul este cea mai eficientă metodă de protecție împotriva virusurilor gripale, reduce numărul de îmbolnăviri și vizitele la medic. Anul acesta, Ministerul Sănătății a achiziționat un nou tip de vaccin, unul tetravalent. Mai exact, un vaccin care cuprinde 4 tulpini!

CITEȘTE ȘI:

Începe lupta împotriva gripei! Primele vaccinuri pentru populație au ajuns în Caraș-Severin!


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/