Grindeanu: Eu cred că e necesar să existe în decembrie o rectificare

sorin grindeanu resita

Ministrul Transporturilor subliniază nevoia de bani care să meargă în investiții și cere în acest sens o rectificare de buget.

„Stați să vedem dacă o fi rectificarea. Am înțeles că întrebarea e cu o capcană, dar eu cred că va fi. Dacă vreți o părere personală, eu cred că e necesar să existe în decembrie o rectificare și sigur avem nevoie la Transporturi de bani care să meargă în investiții și eventuale lucruri care au rămas neacoperite în bugetul aprobat la sfârșitul anului trecut”, spune Sorin Grindeanu.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat la sfârșitul lunii trecute că rectificarea bugetară va fi făcută atunci când „va fi nevoie”, precizând că acest lucru se va discuta după ce va fi promulgată legea privind măsurile fiscal-bugetare asumată de Guvern în Parlament.

Senatoarea USR Anca Dragu, vicepreședinte USR și fost ministru de finanțe, susținea că, de fapt, Guvernul Ciolacu refuză să facă rectificare bugetară: „Rectificarea bugetară ar arăta dezastrul, iar Marcel Ciolacu ar trebui să spună care va fi deficitul peste 2 luni. Domnul Ciolacu amână acest moment penibil pentru dumnealui, pentru predecesor și pentru miniștrii lor de finanțe, dar și pentru toți colegii de partid care au susținut aceste guverne incredibil de incompetente”.