O dată cu începutul primăverii încep să apară și primele probleme majore, atunci când vine vorba de vegetație: incendiile. Proprietarii de terenuri obișnuiesc să își igienizeze zonele agricole prin incendierea miriștilor, crescând astfel, riscurile producerii unor incendii, care se pot extinde rapid și la păduri.
Focul lăsat nesupravegheat în terenurile agricole, pășuni, fânețe și miriști situate lângă păduri a fost cauza celor mai multe incendii de pădure produse în ultimii ani prin urmare, numai anul trecut, în suprafața fondului forestier administrat de Direcția Silvică Caraș-Severin, s-au înregistrat peste 40 de incendii de pădure, toate acestea provenind din terenuri/fânețe/pășuni, incendii care ulterior au fost lăsate nesupravegheate.
În urma acestor incendieri necontrolate au fost afectate aproximativ 200 ha, reprezentând litieră și subarboret ars, precum și puieți forestieri, plantați în anii anteriori.
Reprezentanții Direcției Silvice Caraș-Severin garantează că și în acest an vor intensifica acțiunile specifice prin aplicarea de măsuri cu rolul de a preveni declanșarea incendiilor în suprafețele cu pădure, dar și de intervenție în cazul izbucnirii unui incendiu de pădure, colaborând permanent cu autoritățile care au responsabilități în aplicarea prevederilor legale de prevenire si de stingere a incendiilor.