Grevele de avertisment, proteste firești. „Administraţia locală este foarte prost plătită!”

Mișcările de protest care au avut loc în județ în câteva dintre primăriile comunelor sunt justificate, în opinia președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde. Acesta e de părere că salariile oamenilor sunt prea mici în raport cu volumul de lucru și cu responsabilitățile pe care angajații le au.

„Din punctul meu de vedere, este un gest firesc. Tot timpul a fost indusă în opinia publică ideea că administraţia locală şi regională e o structură privilegiată. Sub nicio formă! Administraţia locală şi regională este foarte prost plătită. Nu se compară cu nivelul de salarizare din administraţia centrală, care este suprapopulată, supradimensionată şi care nu face decât să birocratizeze mult mai mult decât deja legislaţia este birocratizată de modelul european. Noi am reuşit să mega-birocratizăm ceea ce ne-am asumat prin aderarea la Uniunea Europeană”, a afirmat Sorin Frunzăverde.

În plus, administraţia locală este ţinută la un nivel de salarizare mult mai mic decât administrația centrală. Chiar și volumul de muncă pe care-l are un funcţionar din primărie este mai mare și nu se compară cu cel pe care îl prestează cel de la nivel central, este de părere Frunzăverde.

„Eu am convingerea că la nivel central există și foarte multe poziţii în organigrame care nu își justifică existența. Ştiu asta şi pentru că am operat, pentru două ministere, reduceri la vremea respectivă”, a spus președintele Consiliului Județean, la cea mai recentă conferință de presă pe care a susținut-o.