Grevă la primării şi Consiliul Județean!

95 de angajaţi din primării şi 16 de la Consiliul Judeţean anunţă că marţi vor fi în grevă întreaga zi!

Greva va avea loc marţi, 12 iulie, pe toată durata programului de lucru. Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie spune că 95 de angajaţi din primăriile din Caraş-Severin vor intra marţi în grevă (Doclin 10, Forotic 10, Luncaviţa 10, Gîrnic 9, Sacu 9, Măureni 14 şi Teregova 17), la care se adaugă alţi 16 din Consiliul Judeţean, mai exact cei de la Centrul pentru Persoane Vârstnice Sacu.

Liderii de sindicat mai spun că va fi înştiinţată mass-media locală şi că vor fi organizate pe plan local de către liderii de sindicat conferinţe de presă la care vor fi prezentate nemulţumirile. Prima cerinţă a greviştilor este acordarea normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală – acolo unde resursele bugetare permit acest lucru. Prin această modificare legislativă s-ar elimina discriminările ca, din acelaşi buget local al unei instituţii, unii salariaţi să primească acest drept, iar alţii nu.

Funcţionarii mai cer şi acordarea voucherelor de vacanţă pentru salariaţii din administraţia publică locală. „Ţinând cont de faptul că salariile funcţionarilor publici şi ale personalului contractual din administraţia publică locală sunt mai mici decât cele din administraţia publică centrală, majoritatea angajaţilor din administraţia publică locală având venituri salariale brute apropiate ca valoare sau chiar egale cu salariul minim brut pe economie (1.250 lei de la 1 mai 2016), solicităm majorarea salariilor de bază ale funcţionarilor publici şi ale personalului contractual din administraţia publică locală cu 25 la sută”, spune juristul Tiberiu Negreri, vicepreşedintele FNSA.