Nemulțumiți de sistemul de plată a sporurilor, unii angajați ai spitalelor din Caraș-Severin și-au întrerupt activitatea în această dimineață timp de două ore. Oamenii cer drepturi bănești la nivelul anului 2016.
Medici, asistente, personal administrativ, cu toții au ales să intre astăzi în grevă de avertisment, între orele 8.00 și 10.00, pentru a-și primi drepturile care li se cuvin. Oamenii spun că s-au săturat să fie tratați cu indiferență, iar banii din sporurile pe care le primesc să fie calculate la nivelul din 2009. La Reșița, aproximativ 50 de persoane protestează pe holurile spitalului. „O parte din personal este în grevă până la ora 10.00. Suntem pe coridor și am întrerupt activitatea, dar urgențele sunt preluate în continuare. Revendicările sunt legate de sporurile salariale care se calculează tot la salariile din 2009. Doar gărzile medicilor se plătesc raportat la anul 2016. În rest, toate sporurile medicilor și ale restului personalului medical se calculează la salariul din 2009, personalul TESA nu a beneficiat de prevederile Ordonanței 20, e vorba de tichetele de vacanță”, a declarat Violeta Florea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Reșița.
În grevă de avertisment se află astăzi și personalul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, acolo unde 40-50 de oameni își cer drepturile. Liderul de sindicat Andrei Seracin susține că principalele revendicări sunt legate de sporurile personalului TESA, dar și la veniturile asistentelor și infirmierelor.
„Noi avem două revendicări: introducerea personalului TESA în grila de salarizare, iar al doilea punct important pentru spital, în principal pentru asistenți, infirmieri și chiar și la birouri unde sunt sporuri plata sporurilor la salariul de bază actual. În momentul acesta, sporurile se plătesc la salariul din 2009, care este de două ori mai mic decât cel de acum”, susține Andrei Seracin.
În cazul în care cei de la centru nu iau atitudine, angajații spitalelor anunță că vor intra în grevă generală în 31 octombrie.