Greu cu pandemia! Poliția Locală are disponibilă doar o patrulă pentru ordine publică și acțiuni rutiere

Instituțiile abilitate să mențină ordinea și siguranța cetățenilor municipiului Lugoj fac față tot mai greu situațiilor impuse de actuala pandemie.

Poliția Locală Lugoj se află, conform dispozițiilor legale, sub coordonarea directă a Poliției Naționale, iar la nivelul orașului, munca operativă ce ține strict de atribuțiile „localilor” se face doar cu o patrulă formată din doi agenți.

„În momentul de față noi funcțio­năm sub coordonarea Poliției Na­țio­nale. Majoritatea personalului Po­liției Locale Lugoj se află în această situație și se dispune de el în funcție de misiunile stabilite. Noi avem o singură patrulă ce funcționează 24 de ore din 24 și care are atribuții diverse legate de funcționarea Direcției și participă la acțiuni specifice, atât de ordine publică, rutiere cât și de respectare a normelor antiepidemice. În­cer­căm să ne descurcăm cu po­si­bi­li­tățile pe care le avem în momentul de față, și facem tot posibilul să menținem fluidizarea traficului din municipiu. Sigur, numărul avertismentelor și sancțiunilor este mult mai mic din cauza personalului subdimensionat din teren, în special pentru parcări neregulamentare, dar vom continua zilnic să aplicăm astfel de contravenții șoferilor indisciplinați.”, a declarat Florin Dumitru, șeful Poliției Locale Lugoj.

leader board 728 x 90 px

Este cunoscut faptul că pe raza municipiului Lugoj există un număr de aproximativ 35.000 de mașini în zilele cu tranzit intens, iar locurile de parcare contabilizate sunt doar puțin peste 4.000, un număr absolut insuficient pentru traficul actual.

Una dintre cele mai aglomerate zone este perimetrul din jurul Pieței „Josif Constantin Drăgan”, unde se aud zilnic claxoane și există blocaje temporare de trafic și parcări în zone nepermise.