Greșeala se plătește! Primăria Caransebeș nu acceptă lucrări neconforme!

close up of asphalting machinery and tools working at industrial

Lucrările de reparații stradale și cele de asfaltare, întârziate anul trecut din cauza temperaturilor neobișnuit de scăzute, dar și cele în cazul cărora au fost identificate neconformități, au fost reluate în această perioadă. Pe cheltuiala constructorului!

Drumurile asfaltate reușesc să ne ofere mobilitate și confort. De aceea este mereu un subiect fierbinte pentru administrații, dar și pentru cetățenii de rând. La Caransebeș, lucrările de asfaltare făcute pe repede înainte, anul trecut, au stârnit nemulțumire în rândul autorităților care au refuzat să recepționeze lucrarea și implicit să plătească sumele stipulate în contract. Firma contractantă a fost nevoită să refacă lucrările din fonduri proprii.

„Unul din contractele pentru asfaltări de anul trecut a fost plătit doar parțial, deoarece am găsit neconformități în calitatea lucrărilor pe mai multe străzi. Am refuzat recepția lucrării deoarece aceasta nu era conform specificațiilor tehnice din proiect și nu puteau prezenta garanții.”, ne-a declarant directorul SPIR, Vasile Megan.

Străzile Antoniu Secvens și Pavel Chinezu au parte de reasfaltare totală, iar pe străzile Aleea Bujorului, Mihail Sadoveanu și Baba Novac se vor reface parțial.

„Reprezentanții firmei care a contractat lucrările de asfaltare ne-au expus și o motivație pentru calitatea proastă a lucrării: au adus multă mixtură asfaltică, s-a stricat finisorul principal care întinde mixtura și a stat cam 12 ore în camioane, la temperaturi scăzute, în luna noiembrie. Mixtura și-a modificat proprietățile și nu a mai făcut priză, s-a exfoliat. Vina însă nu ne aparține, dânșii au coordonat lucrările în acest mod. Noi tot ce ne dorim este ca lucrarea să fie conform normelor standard stabilite prin contract.”, a completat Vasile Megan.

CITEȘTE ȘI: Curge asfalt proaspăt pe străzile din Caransebeș