Gratuit pentru toată lumea cu noile autobuze! S-a aflat când va circula tramvaiul de 25 de milioane de euro!

Ro-A Tir și-a retras rablele în garaj și o întinde de la Reșița, dar nu înainte ca încă un autobuz să-i ia foc în timp ce-i transporta pe reșițeni! Provizoriu, transportul public e asigurat tot de autobuze second hand, dar de data aceasta mai noi, mai performante, aparținând societății municipalității.

Transport Urban Reșița e un proiect de-al meu. Am achiziționat cu o finanțare bancară de 7,4 milioane lei autobuze și depoul de tramvaie. De ce autobuze second hand?! Pentru că ele sunt o etapă intermediară până când vom reabilita linia și vom aduce tramvaie noi în oraș. De ce tramvai?! A fost soluția optimă, cea mai puțin costisitoare având în vedere că beneficiem pe mobilitate urbană de 25 de milioane de euro. Cu aceste mijloace de transport, Euro 5, Euro 6, se va simți cu siguranță o îmbunătățire a transportului public. Vom avea inclusiv internet wirless pe mijloacele de transport în comun, căldură și climă”, a anunțat primarul Nelu Popa.

E important de știut faptul că, de la punerea autobuzelor TUR în circulație, transportul e gratuit pentru toată lumea. Și așa va fi până în 31 decembrie! Pentru repunerea tramvaiului pe linie, Nelu Popa are două variante. Una optimistă și una pesimistă. „În septembrie – noiembrie 2018 probabil că vom lansa caietul de sarcini pentru execuția tehnică. Asta înseamnă ca în primăvara lui 2019 să avem câștigătorul și în perioada 2019 vară – 2021 vară să implementăm proiectul. În varianta cea mai optimistă, la finalului lui 2020 vom avea gata linia și activitatea va putea demara. În varianta pesimistă, 2021 vara”, a mai spus primarul Reșiței.