Gratuit… în limita bunului-simț! Nesimțirea se plătește!

Într-un oraș care se vrea civilizat doar prin vorbe, administrația locală se vede nevoită să aplice măsuri prin care nesimțiții să plătească. După un prim eșec, când în doar 24 de ore bicicletele puse la dispoziție gratuit de Primăria Reșița au fost făcute praf, acestea au fost reparate și pot fi din nou închiriate, însă doar cu cardul.

10 euro/oră. Atât va plăti fiecare cetățean care ridică o bicicletă și nu o pune la loc după maximum 4 ore. De acum, fiecare bicicletă poate fi închiriată numai după ce doritorul și-a instalat aplicația Linka Go, dar și-a introdus și datele de pe un card bancar. Astfel, nu doar că Primăria va ști pe cine să tragă la răspundere pentru eventualele distrugeri, ci se vor retrage și bani din contul celui care n-a înțeles regulile după care funcționează acest sistem.

CITEȘTE ȘI: O zi! Atât au rezistat bicicletele ajunse pe mâna animalelor cu două picioare din Reșița

Cele 60 de biciclete sunt amplasate în următoarele zone: două puncte în Centrul Civic, un punct la Intim și un alt punct în Parcul Tricolorului.

Bicicletele pot fi închiriate doar între orele 8.00 și 22.00. În plus, toate mijloacele de transport pe două roți sunt monitorizate prin GPS. După 12 ore în care bicicleta nu a fost returnată, gestul se poate considera furt, fiind sesizate organele competente.