Grapini îl trage de mânecă pe Orban! Premierul consideră Start-Up Nation o „pomanageală”

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Modificările bugetare pentru finanțarea afacerilor de tip start-up au fost atacate de Maria Grapini. Noile direcții economice impuse de guvernul liberal sunt pe contrasens cu direcția europeană, acuză europarlamentarul.

Maria Grapini este contrariată de măsurile pe care le ia guvernul liberal cu privire la mediul de afaceri. Uniunea Europeană este interesată de mărirea numărului de IMM-uri și încurajarea inițiativelor de tip start-up. Premierul a anunțat zilele că guvernul va face modificări pentru finanțarea Start-up Nation. „Mi se pare că guvernul Orban merge pe contrasens. Noi sporim bugetul pentru IMM-uri, pentru start-upuri și eu aud că în România s-a tăiat bugetul pentru start-upuri. Orice poziție care merge invers față de direcția europeană este în conflict cu interesele cetățeanului român”, a declarat Maria Grapini.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Prim-ministrul a declarat că schimbările sunt un mod de a evita irosirea banului public pe afaceri care nu au potențial real de dezvoltare. Orban a considerat proiectul Start-Up Nation o „pomanageală” pentru modul în care au fost alocați banii. Liberalul spune că inițiativa are rolul de a plăti salarii către privați cu bani din bugetul public. Prim-ministrul consideră că programul trebuie schimbat pentru a eficientiza modul în care se alocă banii de la stat.  „Mi s-a părut o pomanageală acest Start-Up Nation. E un alt mod de a plăti ajutoare sociale. Am urmărit sistemele în care se alocă tipul de start-up. Ele se alocă pe baza unui plan de afaceri în anumite domenii unde este nevoie de crearea de companii și unde există potențial de dezvoltare. Se alocă cu o cofinanțare, care este asigurată din partea celui care solicită finanțarea pentru proiect, ca să arate angajamentul pe care îl are cel care vrea să înceapă o afacere. Banii se alocă în anumite tranșe cu anumite condiții. Nu vine unul cu un proiect, îl depune și primește bani de la stat”, a explicat Ludovic Orban. Premierul a menționat că se vor face plățile către proiectele în derulare finanțate prin Start-Up Nation.

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/