Granturi de 2.000 de euro pentru IMM-uri și PFA-uri! Vezi condițiile de aplicare

picnic iulius1000x100

Veste bună pentru firme și antreprenorii care dețin PFA! Oamenii de afaceri pot beneficia de 2.000 de euro nerambursabili. Înscrierea pe platformă se încheie vineri, dar există varianta prelungirii perioadei până se epuizează bugetul.

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a anunțat lansarea etapei de înscriere în cadrul măsurii 1 „Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile”. Astfel, antreprenorii se pot înscrie pe platformă pentru a putea deveni beneficiarii unui ajutor de 2000 de euro. Metoda în care se acordă granturile este primul venit, primul servit, dar există anumite cerințe pentru a putea fi clasificați drept eligibili.

Întreprinderile Mici și Mijlocii fără salariați și Persoanele Fizice Autorizate sau cabinetele medicale pot beneficia de microgranturi de 2.000 de euro pentru susținerea cheltuielilor cu stocuri, chiriilor sau pentru acoperirea datoriilor față de furnizorii de utilități. Condițiile pentru a putea beneficia de granturi sunt următoarele:

leader board 728 x 90 px
  1. Au desfășurat activitatea de cel puțin un an calendaristic înainte de data depunerii cererii de finanțare. Excepție fac PFA-urilor, care pot să aibă începerea activității până la data de 1 februarie 2020.
  2. Au obținut o cifră de afaceri în exercițiul financiar anterior depunerii cererii de finanțare de cel puțin echivalentul în lei a 5.000 euro la data depunerii cererii de finanțare
  3. Își mențin activitatea pe o perioade de cel puțin șase luni de la acordarea sprijinului

Aplicanții trebuie să creeze un profil pe platformă până la data de 16 octombrie 2020, ora 20.00. Numărul maxim de beneficiari este de 50.000.