Graniţele ţării vânate de tinerii din Turcia

Pentru patru cetățeni turci, România a devenit o prioritate! Nu însă din punct de vedere al unui program de studiu, meleagurile românești reprezentând pentru tinerii migranți poarta de acces pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Noaptea trecută, 29/30 ianuarie, în timpul unei acțiuni desfășurate de către polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Oraviţa pentru prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale în zona de competenţă, aceștia au depistat, în apropierea localității de frontieră Jitin, patru cetățeni străini. Cum persoanele nu-și justificau prezența în zonă, acestea au fost conduse la sediul sectorului de frontieră, pentru cercetări.

În urma verificărilor preliminare efectuate de polițiștii de frontieră, a rezultat faptul că persoanele sunt cetăţeni din Turcia, cu vârste cuprinse între 19 şi 25 de ani, ei încercând să intre ilegal în România din Serbia.

Deoarece una dintre persoane se afla în stare de hipotermie, organele abilitate au contactat imediat serviciul medical de urgenţă, care s-a deplasat la faţa locului pentru acordarea de îngrijiri medicale. Persoana a fost transportată cu o ambulanță la spitalul din Oraviţa, în prezent, starea acesteia fiind stabilă.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, totodată fiind informate autorităţile de frontieră din Serbia în vederea punerii în aplicare a acordului de readmisie.