Grădina zoologică din Reșița pregătește încă o premieră națională: nașterea unui pui foarte rar în lume, unic în România! [FOTO]

Yduș a venit tocmai din Ungaria să-și găsească perechea, pe Amadeus, măgarul alb de Baroc, vedeta Grădinii Zoologice „Ioan Crișan”, astfel că tot personalul parcului zoo așteaptă cu mare emoție confirmarea nașterii unui pui dintr-o specie foarte rară pe mapamond!

2016 a fost un an bun pentru Zoo Reșița, după cum ne-a mărturisit directorul Gabriel Stănucă, și asta pentru că s-a bucurat de foarte mulți vizitatori. Numărul record al celor care au trecut pragul grădinii zoologice s-a datorat nu numai exemplarelor noi apărute, care au adus evident un plus de valoare și de interes, ci și reamenajărilor făcute, care plasează animalele într-un cadru mult mai apropiat de cel natural, dar se datorează și acțiunilor organizate aici, în special cu unitățile școlare.

„Suntem mândri și bucuroși că numărul vizitatorilor grădinii zoologice a fost de la lună la lună în creștere. Mai mult decât atât, sunt persoane care, oricând le permite timpul, vin aici, vin și de 3-4 ori pe lună. Există colaborări cu școlile și grădinițele din oraș, dar din păcate doar în Săptămâna Altfel, școlile și grădinițele iau cu salt gradina zoologică. În rest, sunt momente și momente, dar ne bucurăm de vizita lor ori de câte ori timpul le permite și profesorii de la școală își doresc să vadă grădina”, a declarat directorul Stănucă pentru expressdebanat.ro.
magarul de barocIMG-20161222-WA0000

Pentru 2017 la Zoo Reșița „Ioan Crișan” s-au făcut planuri și proiecte destule. Gabriel Stănucă își dorește foarte mult sa aducă exemplare unice și rare deoarece grădina zoologică din Reșița este relativ mică și doar aducând exemplare deosebite, zebre, cămile, etc, ar deveni și mai atractivă. Toți angajații de la Zoo așteaptă în același timp cu mare emoție încă o premieră. După ce la Reșița s-a născut în captivitate un pui de zimbru, fapt foarte rar întâlnit la această specie, acum se așteaptă venirea pe lume a unui pui de măgar alb cu ochi albaștri. Celebrul Amadeus, Măgarul Alb de Baroc de la Zoo Reșița, împarte de la finele anului trecut țarcul cu Yduș, măgărița adusă din Austria. Suntem bucuroși că s-a acomodat cu grădina noastră și sperăm ca într-un viitor să existe și un pui. Amadeus e vedeta grădinii, e un exemplar care a apărut în sec. XVII. O perioadă, specia a dispărut. O spun cu mândrie, în România nu există decât un singur exemplar, la Reșița! În Europa sunt doar 14 exemplare, iar în lume, 288”, a mai spus Stănucă.