Arhitectură, muzică, artă vizuală sau spectacole de teatru, toate își vor face loc în noul spațiul cultural al Timișoarei. Parcul de Sculptură devine Grădina Triade.
După 20 de ani de la deschidere, Parcul de sculptură Triade din Timișoara se transformă. Sculpturile monumentale care au constituit cel mai mare parc urban de sculptură în aer liber din România se mută în locații noi. Grădina Triade devine un spațiu dinamic, de coagulare comunitară și formare a publicului din zona de vecinătate.
Evenimente lunare de arhitectură, muzică, artă vizuală sau poezie, spectacole de teatru, proiecții de film, tururi ghidate și întâlniri cu copiii sau Sărbătoarea Zilei Cartierului sunt doar câteva dintre activitățile care vor debuta în 21 iunie și se vor desfășura în noul spațiu, reconfigurat în cadrul proiectului intitulat “Grădina Triade – spațiu polimorf”.
Inițiatoarea proiectului este Fundația Interart Triade, căreia i s-au alăturat Institutul Cultural Francez, Asociația Centrul Cultural Plai, Universitatea Politehnica Timișoara, Școala Waldorf, Bienala timișoreană de arhitectură BETA, Asociația Culturală Auăleu, Asociația Braytim.