Goiceanu a mutat inspirat pe litoral

La Eforie Nord s-a desfăşurat, recent, ediţia a XXV-a a competiţiei dotate cu „Trofeul Centrocoop“ la şah clasic, întrecere destinată juniorilor cu vârste până la 14 ani.

Competiția a reunit la mese 26 de jucători de şah din Rusia, Germania şi România, printre aceştia regăsindu-se şi David Goiceanu, în vârstă de 11 ani, legitimat la clubul Muncitorul Reşiţa. Micul șahist care a reprezentat municipiul de pe Bârzava a mutat inspirat, a acumulat 5,5 puncte şi s-a clasat pe locul doi la categoria 12 ani, şi pe locul şase la Open. De remarcat că David a remizat cu câștigătorul concursului, Daniel Enache, sportiv legitimat la Victoria Techirghiol.

David Goiceanu a jucat și cu seniori titrați. A fost un lucru benefic pentru el că a avut contact cu șahul de mare performanță, cu jucători rutinați, capabili să pună probleme oricărui adversar, iar acest lucru îl va ajuta în confruntările din Campionatul Național individual de juniori”, a precizat Mihai Bolintiș, președintele Asociației Județene de Șah Caraș-Severin.

leader board 728 x 90 px