„Glasurile” tablourilor emană inspirație la Moldova Nouă [FOTO]

po 1000x100px (3)

Zeci de tablouri, exponate ale tinerilor din orașul de pe malul Dunării și nu numai, au putut fi admirate ieri la Casa de Cultură Moldova Nouă, cu ocazia Zilelor Culturii.

Într-o perioadă dominată de rețelele de socializare, dar și de apariția celor mai performante gadgeturi, expoziția „Glasuri” denotă că totuși există persoane pentru care exprimarea prin intermediul pensulei transmite gânduri și sentimente mult mai intense, comparativ cu cele transmise prin intermediul touchscreen-ului.

Referitor la cele petrecute în prima parte a evenimentelor dedicate culturii la Moldova Nouă, l-am întrebat pe directorul instituției culturale, Dorin Tismănariu, cum vede acesta prezența tot mai multor tineri la acțiunile pe care le întreprinde? Au început aceștia să guste tot mai mult din ceea ce-nseamnă artă? Iată cum răspunde Tismănariu: „Pe lângă exemplul doamnei Viviana Milivoievici, care e născută în Moldova Nouă, care a promovat și promovează orașul nostru la toate întâlnirile, chiar și la cele din afara țării, Casa de Cultură nu a găzduit niciodată o expoziție de pictură a domnului Bogdan Bobiță Brăila. Din nou, vorbim aici despre un om înzestrat, cu un talent căruia, dacă îi admiri lucrările, inițial, nu ai crede că ele vin de la o persoană din Moldova Nouă. Cel puțin, surpriza asta plăcută am avut-o și eu! Partea bună din expoziția intitulată «Glasuri» aduce lucrări semnate de domnul Bobiță și cred că atât Casa de Cultură Moldova Nouă, cât și oamenii care ne trec pragul zilele acestea, la evenimentele programate, meritau să aibă șansa de a vedea lucrările și de a le descoperi, la fel ca mine, în cazul în care nu au făcut-o deja”.

banner 1000 x 100 hd

Nu uitați: în această seară, de la ora 19.30, rulează filmul: „America, venim!”, în regia lui Răzvan Săvescu.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157702767224265″]

03 britannia 1000 x 100 gif