Girocul și Remetea Mare nu intră deocamdată în carantină. Autoritățile au decis să intensifice controalele în zonele cu rată mare de infectare

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Autoritățile județene au hotărât să intensifice controalele în localitățile Giroc și Remetea Mare, unde rata de infectare cu coronavirus este în creștere, înainte de a lua decizia cu privire la instituirea carantinei. Cea mai recentă informare a Prefecturii Timiș indică o rată de infectare de 12,47 la mia de locuitori în comuna Remetea Mare și de 8,47 la o mie de locuitori în Giroc.

În 4 noiembrie, când Girocul a intrat prima dată în carantină zonală, rata de infectare era de 7,68 la mia de locuitori. Localitatea a stat sub restricții suplimentare timp de o lună, până în preajma alegerilor parlamentare.

„Am avut o ședință cu primarii celor două localități – Giroc și Remetea Mare –, reprezentanții DSP, ISU și cei ai  Jandarmeriei. Am convenit să facem mai multe activități de prevenție cu efectivele de la IPJ, să verificăm în localitate cetățenii care au sau nu ce căuta în zonele respective. Preventiv, cu aceste verificări în localități, încercăm să nu ajungem la carantinare.”, a declarat subprefectul Mircea Băcală.

Carantinarea unei localități presupune următorii pași: DSP face o analiză de risc la nivelul zonei, iar în cazul în care consideră oportună instituirea acestei măsuri, transmite o propunere în acest sens către Institutul Național de Sănătate Publică. Cu răspunsul INSP, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență ia o hotărâre pe care o trimite la centru. Decizia finală aparține Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Carantina produce efecte de la momentul publicării în Monitorul Oficial a ordinului Comandantului Acțiunii.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Apelul autorităților

În continuare, autoritățile transmit că purtarea măștii de protecție, igienizarea frecventă a mâinilor și distanțarea socială rămân esențiale pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Acestea mai spun și că peste tot unde s-a luat decizia instituirii carantinei zonale pentru o perioadă de 14 zile, evoluția incidenței cumulate în zonele vizate în
ultimele 14 zile la 1.000 de locuitori a scăzut. Lugojul este dat exemplu. Municipiul a intrat în carantină în 21 noiembrie cu o valoare a incidenței de 6,94 la mia de locuitori și a ieșit de sub măsurile restrictive în 5 decembrie cu o rată de infectare de 3,45 la mia de locuitori.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/