Gimnaziul de la Generală 30 din Timișoara intră în online. 18 dascăli au fost depistați cu Covid-19

maximilian scheffler u036 b1 jq unsplash
Stiri Timisoara si Resita Muzeul Banatului Montan mbmr 1000x100

De săptămâna trecută până acum, în județul Timiș au fost depistați 153 de elevi cu SARS-CoV-2 și 55 de cadre didactice și personal din învățământ. Direcția de Sănătate Publică are în supraveghere focare de infecție la trei unități școlare, iar cele care se află în localități cu rata de infectare peste 3 la mie și în care dascălii nu sunt vaccinați în proporție de peste 60% cursurile se desfășoară exclusiv în online. 

Potrivit DSP Timiș, focare de infecție sunt acum la trei școli din Timișoara: Liceul Nikolaus Lenau, Liceul Baptist și C.D Loga. În ceea ce privește Lenau și C.D Loga este vorba despre una sau mai multe clase afectate, nu de întreaga unitate.

„În acele școli se regăsesc o mare parte din copiii declarați pozitiv și sigur că ei nu mai sunt la școală. Clasele în care ei activează sunt trecute în online. Ieri am trecut o școală în online (n.r, Liceul Baptist din Timișoara), având în vedere că formațiunile de studii au depășit 50% ca fiind suspendate și astfel toată școala a trecut în online. (…) Focarul, în accepțiunea actuală, este considerat cel mai probabil ca existând clase în care sunt aceste focare. Dacă e o școală care apare în lista DSP ca fiind focar nu înseamnă că școala este închisă, ci în cadrul acelei școli există clase care au un număr ridicat de infectări și acele clase sunt considerate ca făcând parte dintr-un focar.”, a declarat Cosmin Hogea, inspectorul școlar adjunct al județului Timiș.

Un caz particular este la Școala Generală nr. 30 din Timișoara. Din cauza numărului mare de infectări în rândul dascălilor, copiii din clasele V-VIII au trecut cu studiul în online. „A apărut un număr mare de cadre didactice infectate și astfel școala trece cu clasele de gimnaziu în online pentru că dascălii nu mai sunt suficienți pentru a suplini activitatea celor care sunt infectați. Până în momentul de față știm că sunt 18 cadre didactice și se mai așteaptă rezultatul de la încă 7. Iar la elevi avem peste 25 infectați.”, a mai spus Cosmin Hogea.

Stiri admitere Timisoara gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Stiei Timisoara Muzeul TM

În altă ordine de idei, copiii care învață la liceul din Buziaș, școala primară din Silagiu, școala gimnazială din Bacova și grădinița din Săcălaz vor rămâne în online. Aici, rata de infectare la nivelul comunității a depășit 3 la mia de locuitori, iar profesorii nu sunt vaccinați în proporție de peste 60%.

La nivelul județului Timiș, incidența a ajuns la 2,61/mie. Cea mai mare rată se înregistrează la Dumbrăvița – 8,35. În alte 13 localități, rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori. Este și cazul Timișoarei, unde incidența raportată este 3,44. În alte 11 comune, rata este cuprinsă între 2 și 3 la mia de locuitori.

Stiri Timisoara si Resita Revista Banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/