Gimnastul lugojean Norbert Marcu, în concurs cu lotul național în Germania, la Internațional Junior Cup

Unul dintre cei mai valoroși gimnaști din tânăra generație, Norbert Marcu, format la Clubul Sportiv Școlar Lugoj va participa în această săptămână la un concurs de mare nivel tehnic, ce este clasificat la nivelul unui campionat mondial.

Junior Team Cup este programat pentru perioada 4-6 aprilie în capitala Germaniei, Berlin. Participă sportivi din Germania, Elveția, Canada, USA, Franța, Anglia, Brazilia, Ungaria, Olanda, Spania, Rusia, Italia, România în subdiviziunea I, Turcia, Finlanda, Belarus, Austria, Cehia, Suedia în subdiviziunea II și Norvegia, Letonia, Israel, Azerbaidjan, Portugalia, Islanda, Luxemburg în subdiviziunea III.

Printre cei mai buni gimnaști din lume invitați de la grupele de juniori, se regăsește și Norbert Marcu, în vârstă de 14 ani, care va face deplasarea cu lotul național de juniori, alături de Gabriel Burtănete (Buzău, 17 ani), Robert Burtănete (Buzău 17 ani), Raul Șoica (Timișoara, 17 ani).

„În 5 aprilie se va desfășura concursul pe echipe și la individual compus, iar în șase vor fi finalele pe aparate. Se așteaptă a fi un concurs foarte puternic, practic cei mai buni juniori din lume la ora actuală, din 27 de țări vor fi prezenți în Germania. Nouă ne oferă ocazia de a vedea nivelul tehnic la care ne aflăm în momentul de față. Ne propunem să prindem cât mai multe finale. Conducătorul delegației noastre va fi antrenorul Cornel Burduhosu, din Brașov. Pentru Norbert Marcu, va fi prima mare competiție de nivel internațional. El are o anumită experiență în afara țări, prin participarea la Cupele DKMT, dar acum e cu totul altceva”, a explicat profesorul Adrian Meleancă, antrenorul coordonator al lotului național de junior cantonat la Reșița.

Norbert Marcu a fost selecționat la lotul național din 2017. Anul trecut, gimnastul a cucerit un titlu de campion național la individual compus și unul la paralele.