Meci terminat cu scandal! SCM Poli s-a impus la scor cu CSM București, în ultima etapă a sezonului regulat

Handbaliștii de la SCM Poli au câștigat la scorul de 27-17 meciul cu CSM București, din ultima etapă a sezonului regulat, după un joc slab al „tigrilor” din Capitală. A fost un meci marcat de două momente extrasportive. Mai întâi, Aleksandar Tioumentsev și-a înghițit limba după un contact și a dat emoții medicilor. La final, portarul Jakub Kupa de la oaspeți a devenit foarte agresiv și totul era să degenereze într-o bătaie generală.

CSM București a intrat foarte prost în meci, fără goluri marcate în primele minute, și ulterior a trebuit să fugă tot meciul după egalare. La scorul de 5-1, Tioumentsev a căzut, împins, cu gâtul pe mâna unui adversar și a necesitat minute bune de îngrijiri medicale, deoarece își înghițise limba. Jucătorul s-a ridicat în cele din urmă și a luat loc pe bancă. CSM a mai revenit în joc, până la 8-7, însă până la pauză, Poli a mai înscris pentru 9-7. În repriza secundă, bucureștenii nu prea au mai contat. Finalul a fost aproape să degenereze urât, după ce portarul oaspeților Jakub Krupa era agresiv, și era să se ajungă la o îmbrânceală generală, după ce milos Dragas de la Poli s-a enervat din cauza provocărilor.

Pentru SCM Poli, cele mai mult egoluri le-a dat Pribanic, 6, urmat de  Marjanovic 5, Dragas 5, Sadoveac 3, Fenici 2, Cîmpan 2, Orbovic 2, Milosevic 1, Păiuș 1. Pentru CSM București, au marcat câte 3 goluri, Vrazalic, Ramba și Bera. După rezultatul de la final, antrenorul CSM-ului, Paulo Pereira, nu a dorit să dea declarații.

Pero Milosevic a vorbit despre atitudinea nepotrivită a adversarilor. „Am jucat un handbal fenomenal, și în atac și în apărare. În prima parte am avut 5 goluri diferență, puteam să ne creștem ecartul, și am intrat la pauză cu 9-7. Toate astea, cu un club care vrea să ia titlul. Așa am demonstrat că vrem să jucăm fair-play ca să câștigăm acest meci. E prima dată când câștigăm acasă cu CSM. Altădată nu am reușit din alte motive, de multe ori și din vina noastră, și aici, și la Jimbolia, și în deplasare. Noi nu am stat să facem calcule cum au făcut alții, de teama să nu cadă cu noi în grupă. Noi avem obligația să jucăm fiecare meci până la final, să dăm totul. Azi am demonstrat că sezonul nu e terminat. E incredibil cum au luptat jucătorii. Am demonstrat că ne-am apărat foarte tare. Să câștigi cu zece goluri cu așa o rivală e un lucru mare pentru noi, mai ales că am avut multe probleme medicale. Portarul lor s-a comportat foarte urât. Era agresiv fizic. E bine că nu s-a întâmplat nimic. Așa nu se mai poate! În prima repriză l-a împins pe Marjanovic, a vorbit foarte urât. Anul trecut, Onyejekwe, colegul de la națională, l-a accidentat pe Fenici, cu ruptură de 13 cm. Și ne-au furat un rezultat, iar după meci am vorbit puțin, ne-am felicitat. Ei trebuie să se gândească la ce jucători au că pot lua titlul”, a precizat antrenorul Timișoarei.

SCM Poli va juca în play-off în Seria A, cu Dobrogea Sud Constanța, CSM București și Turda. Primul joc va fi la Constanța.