Gimnastul Flavius Borca de la CSȘ-CSM Lugoj, în echipa României de la Festivalul Olimpic al Tineretului European

flavius borca
publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Unul dintre cei doi medaliați cu aur ai României la Cupa Budapesta, din 16 – 18 iunie, lugojeanul Flavius Borca, multiplu medaliat național și internațional, va încerca o reeditare a succesului de pe podiumul maghiar, la cea mai importantă competiție continentală din această vară, Festivalul Olimpic al Tineretului European, care se va desfășura în perioada 22 – 29 iulie, în Slovenia, la Maribor.

Sportivul, în vârstă de 17 ani, cu dublă legitimare la Clubul Sportiv Școlar și Clubul Sportiv Municipal Lugoj și în același timp component al lotului național de la Reșița, a cucerit cea mai importantă medalie în capitala Ungariei, la sol. Înaintea startului FOTE, Flavius Borca a participat la un stagiu de pregătire centralizat la baza Comitetului Olimpic Român de la Izvorani. Pentru gimnastul lugojean este a doua participare consecutivă la FOTE, Borca fiind prezent și la ediția din 2022, găzduită de Slovacia. Din echipa României care se va deplasa la Maribor mai fac parte: David Puicea (17 ani, argint la sol și sărituri și bronz la paralele, la Cupa Budapesta), de la Steaua București, Mihai Radu Iustin (17 ani, bronz la sărituri, la  Cupa Budapesta), de la Buzău. Antrenorii însoțitori sunt: Răzvan Șelariu și Ștefan Gal. În Slovenia va fi prezent și arbitrul Viorel Lătărețu.

„Am arbitrat ultima verificare a celor trei gimnaști înainte de FOTE și în care au fost prezentate și câteva elemente de concurs de un nivel înalt, ceea ce se poate concretiza în rezultate bune la festival. Flavius Borca are șanse să se califice în finalele de la sol și sărituri. Își dorește să cucerească o medalie, cel mai în măsură ar fi la sol, aparatul său preferat și pe care-l stăpânește cel mai bine.”, a spus Adrian Meleancă, antrenor la secțiile de gimnastică de la CSȘ-CSM  Lugoj.

Gimnastul Flavius Borca a mai participat în cariera sa la mai multe competiții internaționale de top printre care amintim Campionatul Mondial de juniori, ediția 2023, desfășurat în Turcia și Campionatul European, din 2022, care a avut loc în Germania, la Munchen.