Ceremonia de înscăunare a noului episcop! PS Ioan Călin Bot, în fruntea Eparhiei Greco-Catolice de Lugoj

psioanbot
stiri si publicitate cu Casino Herculane by sungarden

Înscăunarea Preasfințitului Părinte Ioan, ca episcop eparhial de Lugoj, va avea loc joi, 20 iulie, de Sărbătoarea Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, la Catedrala „Coborârea Sfântului Spirit” din Lugoj.

Preafericitul părinte cardinal Lucian Mureșan, în calitate de Arhiepiscop Major, după ce a primit consimțământul Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică și după ce a informat Sfântul Scaun Apostolic al Romei, l-a transferat pe Preasfinţia Sa Ioan Călin Bot, până în prezent episcop titular de Abritto și administrator al Eparhiei de Lugoj, în funcția de episcop eparhial al Eparhiei de Lugoj.

Programul începe la ora 10.15 cu o procesiune ce va porni de la Palatul Episcopal Lugoj spre catedrală, urmând ca de la ora 10.30 să înceapă Sfânta Liturghie Arhierească.

Delegatul Preafericitului părinte cardinal Lucian la acest eveniment este prezent și Preasfințitul Părinte Claudiu Lucian Pop, episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla.

La eveniment vor mai participa episcopii membri ai Conferinţei Episcopale Catolice (CER), atât episcopii Sinodului Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică cât şi episcopii romano-catolici din România, consilierul Nunţiaturii Apostolice în România, precum și alți episcopi din străinătate.

promovare banner maxagro Stiri cu Muzeul din Timisoara

De asemenea şi-au anunţat prezenţa reprezentanţi ai unor instituţii de stat, centrale şi locale.

Transmisiunea în direct va fi realizată de către Episcopia Greco-Catolică de Lugoj, putând fi preluată de pe paginile de YouTube şi Facebook ale episcopiei, urmare a unei solicitări făcute cu cel puţin 48 de ore înainte de eveniment. Adresa la care se vor putea face solicitările este: egcl.it.media@gmail.com.

Preasfinția  Sa Ioan Călin Bot a devenit episcop auxiliar al Eparhiei Greco-Catolice de Lugoj, după ce a fost hirotonit episcop în Catedrala „Sfânta Treime” din Blaj, pe data de 21 iunie 2020, în urma alegerii sale de către Sinodul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, în 16 ianuarrie 2020, și cu acordul Suveranului Pontif Papa Francisc, din 22 ianuarie 2020.

Ca urmare a vacantării Scaunului Eparhial de Lugoj, la data de 16 martie Preafericirea Sa cardinalul Lucian Mureșan, arhiepiscop major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, l-a numit pe PS Ioan Călin Bot, administrator al Eparhiei Greco-Catolice de Lugoj.

Stiri si Publicitate, joburi in Timisoara si Resita STPT job 1000x200 Stiri si Publicitate in Timisoara si Resita 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/