Gimnaştii Reşiţei, campionii României

Sportul reşiţean continuă să se laude cu performanţe dintre cele mai frumoase. După ce boxerii au câştigat cinci medalii la naţionalele de seniori, dintre care una de aur, acum a venit rândul gimnaştilor să urce pe podium. Juniorii I de la CSŞ Reşiţa au câştigat în weekend titlul naţional pe echipe, iar Flavius Koczi, campionul Europei la sărituri, a primit astăzi titlul de Cetăţean de Onoare al Reşiţei.

Şcoala reşiţeană de gimnastică are viitor, cel mai bun exemplu fiind performanţa obţinută la Bistriţa de juniorii I ai Clubului Sportiv Şcolar Reşiţa, antrenaţi de Robert Bălan şi Ioan Balinţ. În formula Daniel Rădeanu, Alexandru Avram, Mihai Fota, CSŞ Reşiţa şi-a adjudecat titlul naţional pe echipe. Dacă Rădeanu, de exemplu, este deja un gimnast consacrat, Roland Modoianu şi Alexandru Copaci, ambii legitimaţi la CSM Reşiţa, se vor prezenta începând cu 8 iulie la lotul de juniori al României care se pregăteşte la Bistriţa.
“Sunt rezultate bune, chiar dacă mai avem mult de muncă. Sunt nemulţumit de Andrei Groza, care a absentat din nou la o competiţie importantă, din cauza unor probleme de sănătate. Vin sportivi din spate, e adevărat, aşa cum e cazul lui Modoianu şi Copaci, dar totodată nu pot să nu remarc faptul că Rădeanu şi Groza vor pleca, aproape sigur, de la Reşiţa”, a declarat Robert Bălan, coordonatorul catedrei de gimnastică de la CSŞ Reşiţa.