Ghiroda reșițeanului Benga a spulberat-o pe ACS Poli în Cupa României!

CSC Ghiroda și Giarmata Vii s-a impus și în turul III al Cupei României, după un succes categoric, 6-1 cu ACS Poli, formație decăzută total, deși acum doi ani juca în prima ligă. Timișorenii au renunțat la violet, jucând într-un echipament cyclamen. În aceste condiții, jucătorii Ghirodei și-au permis chiar o mare „aroganță” în repriza secundă!

Alex Baranyi a deschis scorul după ce a deviat balonul cu capul, pe spate, până în poartă, în minutul 10. Peste un minut, tot el a marcat din 5 metri. Atacantul Ghirodei a înscris și în minutul 23, și tot Baranyi a stabilit și scorul pauzei, 4-0, după a patra reușită din minutul 43. La reluarea jocului, Ionuț Ianc a marcat pentru gazde în minutul 50, iar oaspeții au dat golul de onoare în minutul 64, prin Buga. Ghiroda a primit un penalti la scorul de 5-1, iar Mancaș și Baranyi au avut chef de o „aroganță”, cu primul trimițând pentru al doilea, în loc să tragă direct la poartă, dar portarul Moșoarcă a apărat. S-a dictat corner, iar după executarea fazei, același Ianc a stabilit scorul final.

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Șipoș, Bâte, Jovanic, Mancaș, Șofran, Baranyi, Ghinescu (min 46 Silaghi), Sabăy, Ianc, Herci (min. 46 Jichici), Bocșan (min. 70 Goța)

ACS Poli Timișoara: Moșoarcă – Sporin, Iovanovici, Podină, L. Codrea (min. 33 Tașcă) – Dorobanțu – Românu, Oprea (min. 52 Buga), Ochea, Iseini – Pădurariu (min. 46 Daminescu)

Octavian Benga, nemulțumit și la acest scor!

Reșițeanul Benga, antrenor al Ghirodei, a precizat că le-a cerut altceva jucătorilor săi în repriza secundă, inclusiv respect pentru adversar. „Respectăm competiția. Este al treilea tur trecut în Cupa României. Suntem pe un drum bun. Sunt mulțumit în mare parte de jucători. Avem patru meciuri oficiale, patru victorii. Trebuie să rămânem cu capul pe umeri, pentru că încă mai avem anumite chestii de pus la punct, anumite slăbiciuni. Suntem totuși la început și sper de la o etapă la alta să punem ceva în plus și să devenim din ce în ce mai buni. O victorie foarte clară, cu fosta mea echipă. Mă bucur și nu mă bucur, dar îmi pare rău de ei că s-a ajuns în această situație. Orice ar fi, toată viața voi rămâne un polist, pentru că cea mai mare parte din viață am petrecut-o la Poli Timișoara, trei ani ca jucător, mai apoi, opt ani la Centrul de copii și juniori, iar apoi patru ani la echipa mare. Nimic nu mai poate să schimbe sângele meu polist. Sper din tot sufletul să-și revină clubul, dar din ce prevăd, șansele sunt foarte reduse. Am făcut o repriză foarte bună, am marcat multe goluri, exact ce le-am cerut. Sunt puțin supărat pentru repriza a doua, pentru că le-am cerut să nu mai facă efort, să avem o circulație a balonului mult mai rapidă, pentru că am jucat sâmbătă meci și vineri vom juca la Deva. Sunt puțin supărat pentru că la 5-0, 6-0 nu și-au respectat adversarul și chiar colegii, pentru că au ratat din poziții clare. Nu-mi doresc un adversar anume, mai mult ca sigur vom întâlni o echipă din Timișoara, Arad sau Reșița.”, a precizat Benga.

La Poli a stat pe bancă team-managerul Pavel Velcotă, care a recunoscut că echipa e slabă. „A fost un meci pe care noi l-am abordat cu opt juniori în teren. Un meci de Cupă în care am dat o șansă juniorilor, ținând cont că vinerea viitoare avem un meci foarte important acasă, am căutat să menajăm unii dintre jucătorii noștri titulari. Noi avem probleme serioase în apărare. Am propus să avem cel puțin un fundaș central să aducem în perioada de transferuri și un portar. Până în 4 septembrie e perioada de transferuri. Am cerut, nu se vede nicio mișcare în acest moment, sperăm ca lucrurile să se remedieze în timp. Copiii aceștia care au terminat junioratul la 19 ani și 17 ani nu sunt pregătiți pentru Liga 3 la nivelul la care ne dorim noi. Eu sunt un antrenor intermediar, până vine alt antrenor să preia echipa. Eu am statutul de team-manager.”, a punctat Velcotă.

În campionatul Ligii 3, cele două echipe au meci vineri. Poli, acasă, cu Filiași, iar Ghiroda merge la Deva.