„Ghiozdanul cu bucurii” a făcut fericiți peste 450 de elevi din Caraș-Severin!

„Ghiozdanul cu bucurii” a ajuns în această toamnă la peste 450 de elevi cu situație materială precară din județul Caraș-Severin. Proiectul se încadrează în parteneriatul Biserică – Școală, ghiozdanele fiind complet echipate cu rechizite.

Campania „Ghiozdanul cu bucurii”, cel mai amplu proiect umanitar de acest fel implementat la nivelul județului Caraș-Severin, s-a desfășurat în Episcopia Caransebeșului de la începutul anului școlar până în aceste zile. Campania umanitară și-a propus să sprijine copiii aflați în dificultate să meargă la școală. Concluziile voluntarilor implicați în proiect au avut loc la Casa Corpului Didactic din Reșița. 48.626 de lei au fost costurile ce au bucurat 463 de copii la început de an școlar, motivându-i pe aceștia, așa cum au afirmat voluntarii campaniei, să continue școala.

Acțiunea a fost  inițiată de Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte și a fost sprijinită de Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, unități de învățământ din județ și Casa Corpului Didactic Caraș-Severin. Colectarea fondurilor s-a realizat  în toate bisericile Eparhiei Banatului Montan.

„În cifre este o creștere evidentă a campaniei în ceea ce privește valoarea ei, dar noi credem că, câștigul mai important și cert pe termen mediu și lung este implicarea a cât mai multor categorii sociale, practic comunitatea a venit alături de Biserică și de Școală. De asemenea, la fel de importantă este contribuția remarcabilă a tinerilor la această campanie, ei au înțeles că au posibilitatea să-și ajute colegii. Cifrele nu sunt neapărat extraordinare, dar dacă raportăm la ceea ce este județul Caraș-Severin ca și potențial social, eu zic că este o reușită”, a menționat părintele Mihai Ciucur, inspector eparhial în cadrul Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeșului.

„Ghiozdanul cu bucurii” a fost împărțit de echipe mixte de tineri voluntari ai ATOR Banatul de Munte, alături de preoți, cadre didactice și reprezentanți ai Jandarmeriei Române. Aceștia au vizitat mai multe școli și au împărțit ghiozdane cu rechizite elevilor din clasele primare și gimnaziale. O parte din aceste ghiozdane au fost duse și la beneficiarii centrelor de zi „ABC” și „Maria” din subordinea Primăriei municipiului Reșița.