„Ghiozdanul cu bucurii” a ajuns la destinație!

Campania umanitară pentru susținerea continuității studiilor copiilor cu situații materiale mai delicate, desfășurată în perioada 10 septembrie – 5 octombrie, a luat sfârșit. Prin urmare, zeci de copii din Moldova Nouă și din împrejurimi își pot continua anul școlar, focusându-se strict pe învățătură.

În scopul susținerii intelectului, organizatorii campaniei (ATOR Banatul de Munte, Episcopia Caransebeșului și Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin) au făcut front comun, încercând, prin acțiunea demarată, să readucă școlarilor zâmbetul pe buze, să îi motiveze în privința unui viitor mai bun și, de asemenea, le-au oferit părinților un sprijin, prevenind astfel abandonul școlar.

Responsabil pentru coordonarea acțiunii și, ulterior, împărțirea ghiozdanelor pe zona orașului de la malul Dunării a fost preotul Ion Nedelcu. Întrebat cum a decurs colaborarea cu copiii de la Centrul de Tineret, părintele explică: „Este îmbucurător să vezi că la umbra bisericii cresc copiii de la Centrul de Tineret și tinerii de la Asociația Tinerilor Ortodocși (filiala Moldova Nouă) care, preocupați fiind să răspândească binele și învățătura creștină, s-au gândit să aducă zâmbete pe chipurile copiilor nevoiași”.

Despre „Ghiozdanul cu bucurii”, parohul Nedelcu vorbește entuziasmat: „Această campanie a adus bucurie și nădejde pentru cei peste 50 de copii din Moldova Nouă și din împrejurimi. Toți tinerii implicați în proiect au simțit o emoție atunci când s-au împărțit ghiozdanele, dar și atunci când le-au pregătit în detaliu. Strângerea fondurilor necesare și pregătirea ghiozdanelor au fost momente de unitate și de afecțiune trăite la maximum”.

Ghiozdanele au fost împărțite cu sprijinul cadrelor didactice în special copiilor din Moldova Nouă: atât elevilor din ciclul gimnazial, cât și celor de la liceu. „E posibil ca din rândul copiilor să fie și din localitățile din apropiere: Coronini, Padina Matei, Moldovița. Noi ne-am deplasat doar la Pojejena. Știam clar situația, fiindcă am fost preot acolo”, a mai punctat Nedelcu.