Ghiorghioni a cerut confruntare cu Frunzăverde! Ciobanu a lămurit lucrurile încă de la DNA!

explo 1000x200

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, și fostul vicepreședinte Ionesie Ghiorghioni au dat astăzi declarații în fața magistraților de la Curtea de Apel Timișoara, în dosarul alegerilor prezidențiale, care le-a adus, în primă instanță, condamnări la închisoare cu suspendare.

Ghiorghioni a venit la instanță în cătușe, din Penitenciarul Popa Șapcă, unde își ispășește pedeapsa pentru șpăgile primite de la patronul firmei Camand. Potrivit Pressalert, fostul vice al administrației județene și-a susținut în continuare nevinovăția cu privire la turul doi al alegerilor prezidențiale. „Îmi pare rău că vă vorbesc din această postură. Nu consider că am săvârşit vreo infracţiune. A fost o campanie electorală normală, cum se face”, a afirmat Ghiorghioni în sala de judecată, după cum scrie sursa citată. „Se spune în fals că aş fi putut ocupa funcţia de preşedinte al PNL după vacantare. Vacantarea s-a produs, au fost alegeri, nu am participat, şi din 18 decembrie 2014 PNL are alt preşedinte. Nu m-a interesat acea funcţie. Nu mai aveam nevoie de nicio consolidare nici în interiorul PNL, unde eram ales până în 2017 vicepreşedinte, nici la consiliul judeţean. Vă rog să mă achitaţi”, a susţinut Frunzăverde, potrivit sursei citate.

Până când se va stabili cu exactitate dacă SRI a făcut vreuna din interceptările relevante pentru cauză, Express de Banat a aflat ce dorințe avea Ionesie Ghiorghioni, aflat în arest preventiv, la momentul descinderilor făcută de DNA acasă la Frunzăverde. Fiind chemat la audieri de către procurorii DNA în dosarul alegerilor prezidențiale, Ghiorghioni a recunoscut în primă fază că s-au promis bugete și chiar a cerut să fie confruntat cu Frunzăverde! Confruntarea nu a mai avut loc pentru că, la scurt timp, Ghiorghioni s-a răzgândit. Nu a mai recunoscut declarația inițială și a susținut că, de fapt, nu ar fi promis bugete. Ajunși în fața instanței, cei doi nu s-au mai confruntat, ci au ales să meargă pe o apărare comună. Secretarul județului, Darian Ciobanu, a rămas consecvent și a declarat cam același lucru. Atât în fața procurorilor DNA, cât și în sala de judecată, unde a fost audiat în calitate de martor. În prima declarație dată la DNA, Ciobanu a explicat foarte clar cum a decurs discuția de la Camera de Comerț: „Mesajul lui Frunzăverde Sorin a fost că suntem confortabili cu orice guvern vine, dar că nu se poate să pierdem la scor aşa mare în Turul 1. (…)

Ne-a îndemnat se ne împărţim primarii şi apoi să ne întâlnim «între patru ochi» cu aceştia, urmând să le transmitem faptul că dumnealui o să ţină cont de alocările bugetare pe anii viitori 2015-2016, dacă se va obţine scor bun în respectivele UAT-uri. Frunzăverde Sorin i-a cerut în mod imperativ, vocal şi lui Ghiorghioni Ionesie să se întâlnească cu primarii. (…) Mi-a cerut să-l caut pe primarul din Moldova Nouă, domnul Matei Lupu, să-l chem la jumătatea drumului spre Reşiţa. (…) Mi-a cerut şi să mă întâlnesc şi cu alţi primari. Ne-am deplasat la 12 UAT-uri”, a scris Ciobanu cu mâna lui.

 

foto: pressalert.ro

banner 970 x 250