Ghidul de turism, sărbătorit la Moldova Nouă

asociatia dunarea moldova noua ziua internationala a ghisului de turism
casinoherculane by sungarden

Ziua Internațională a Ghidului de Turism va fi marcată de Asociația Dunărea din Moldova Nouă printr-o excursie tematică.

Evenimentul se dovedește cât se poate de util pentru voluntarii asociației, elevi la Liceul Tehnologic Clisura Dunării, coordonați de prof. Claire Radosavlevici. Asta deoarece excursia tematică va cuprinde obiective de pe ambele maluri ale Dunării. Tinerii au astfel posibilitatea de a deprinde tainele unui turism de calitate și de a promova partea românească a Clisurii.

Concret, în organizarea Asociației Dunărea Moldova Nouă, în dimineața zilei de 21 februarie, la ora 8:30, se va pleca de la Centrul de Afaceri din oraș, urmând traseul Moldova Veche-Baziaș 4 -cetatea Golubat -muzeul Lepenskit Vir- muzeul hidrocentralei Porțile de Fier I – Orșova -Moldova Nouă.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

„Voluntarii noștri vor vizita aceste obiective, în paralel promovând malul românesc al Clisurii prin distribuirea de materiale. Această acțiune îi va face ghizi de turism pentru o zi. Ne dorim ca generațiile viitoare să aducă turismul din Clisura românească la nivelul celui practicat de vecinii noștri din Serbia”, declară Corneliu Martin, președintele Asociației Dunărea.

Precizăm că turismul transfrontalier România-Serbia este tematica anului 2024 pentru Asociația Dunărea iar lucrul cu tinerii este una dintre cele mai importante activități ale acesteia. În acest sens există un parteneriat mai vechi încheiat cu liceul din Moldova Nouă. Marea dorință a lui Corneliu Martin este ca, în viitor, Clisura să devină un brand național și chiar internațional deoarece frumusețile naturale o recomandă.
Foto: Asociația Dunărea Moldova Nouă

1000x100 untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/