Lucrări intense și noaptea la Centura Timișoara Sud. Unde se concentrează muncitorii

lucrari centura timisoara noaptea

Șantierul continuă în ritm alert pe șantierul Centurii Timișoara Sud. Se lucrează chiar și noaptea, iar muncitorii se concetrează în zona Freidorf – Moșnița Nouă.

Antreprenorul de pe varianta de ocolire Timișoara este în grafic, dar nu scade ritmul. Se muncește cu sute de oameni, zilnic, pentru ca totul să fie gata în vară.

„Circa 500 de muncitori, mecanici, șoferi, laboranți au lucrat săptămâna aceasta pe șantier. La partea de drum se lucrează 24 de ore din 24, în două schimburi, iar la partea de structuri se lucrează cât timp permite lumina natural”, spunea, săptămână trecută, reprezentantul DRDP Timișoara.

santier centura timisoara sud

Există șanse ca 6 kilometri din centură să fie dați în folosință mai devreme. Ar fi o gură de aer proaspăt pentru șoferi, dar pentru asta, Primăria Timișoara trebuie să mute utilități.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Ca să poată fi dată în circulație pe bucăti, de la Ghiroda la Moșnița, domnii de la Primărie (n.r. Primăria Timișoara), care au semnat la finalul anului 2021 un protocol cu DRDP, trebuie să termine relocarea de utilități. Exact aici, ca să se poată face acest sens giratoriu. Ei s-au angajat că vor face acest lucru”, spunea ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, la ultima vizită la Timișoara.

Stadiul centurii depășește 65%. Valoarea contractului este  387 de milioane de lei. Totul trebuie să fie gata în iulie 2024, respectiv o variantă ocolitoare de aproximativ 26 de kilometri.

 

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/