Gheorghe Românu, despre racordarea la gaz: „Cum să spunem că sunt promisiuni dacă banii sunt? Ţine de noi să depunem acest proiect”

Primarul orașului Anina, Gheorghe Românu, se arată extrem de bucuros de faptul că localitățile din Caraș-Severin au fost trecute pe harta introducerii gazelor naturale, acesta refuzând să creadă că totul se rezumă la o simplă promisiune electorală ținând cont că sumele pentru materializarea acestui proiect există, documentațiile în acest sens aflându-se și ele într-un stadiu avansat.

„Până în data de 17 noiembrie trebuie să definitivăm documentațiile. Suntem în faza în care avem compania care face proiectul de fezabilitate, suntem la ridicările topo de pe străzi pentru a putea găsi și pentru a putea afla, din punct de vedere tehnic, presiunea gazului din conducte. Deci, noi suntem mai înaintați decât celălalte localități în domeniul acesta pentru că nu aveam nevoie de acel ADI. Am făcut un parteneriat cu Goruia și Carașova, astfel încât să se poată lega și acestea la conducta Reșița-Anina. Nu aș putea să vă spun despre linia de legătură Reșița-Moldova Nouă, eu vă spun că cea mai simplă legătură dintre cele trei – Sud, Nord și Centru – este a noastră. În momentul când avem știința că în acest organism POR, Programul Operațional Regional, există 325 de milioane de euro numai pe partea aceasta – 1 miliard de euro fiind alocat pentru gazul metan în total – atunci noi cum să spunem că sunt promisiuni dacă banii sunt? Deci, ține doar de noi să depunem acest proiect. Proiectul acesta l-am început, am făcut contractul cu firma de consultanță, suntem în fază avansată, am făcut contracte cu topografi”, a punctat edilul liberal.

Mai mult decât atât, șeful administrației publice locale din Anina a ținut să aducă în prim-plan și câteva dintre beneficiile racordării la gazele naturale, beneficii care se vor reflecta atât în ceea ce privește situația economică a orașului, cât mai ales în privința condițiilor de trai ale cetățenilor:

„Este cel mai mare necesar pentru oraș deoarece populația este îmbătrânită. Este foarte greu ca populația să se aprovizioneze cu lemne și să se-ncălzească cu lemne. Deja lemnul a devenit foarte scump și avem nevoie de gaz, asta pe parte civilă. Pe parte productivă, pe parte industrială, pot spune că e mult mai ușor să vină investitorii”.

(E).

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/