Gheorghe Lăpădat, noul șef al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri

Din data de 12 februarie, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijloci (FNGCIMM SA-IFN) are un nou director general, Gheorghe Lăpădat. Noul șef vine după 14 ani în care a ocupat funcția de directorul general al Fondului Local de Garantare Craiova și are o experiență de trei decenii în domeniul bancar.

În sistemul bancar, Lăpădat a ocupat diferite poziții cheie de coordonare și conducere, domeniile de expertiză fiind legate de activitățile de creditare, garantare, consultanță, contabilitate și audit financiar. Este absolvent al Facultății de Științe Economice din cadrul Universității din Craiova. A publicat, în calitate de autor, colaborator și coautor, o serie de articole științifice pe teme economice, precum și un Manual universitar de Microeconomie. De asemenea, din martie 2018, Gheorghe Lăpădat a fost director general al FNGCIMM București.

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii împlineşte anul acesta 18 ani, vârsta dinamismului, a entuziasmului în atingerea obiectivelor strategice. Am încredere în întreaga echipă de profesioniști de la FNGCIMM, și am convingerea că va contribui activ la consolidarea poziției instituției pe piața financiar-bancară, ca partener pe termen lung al finanțatorilor, ca sprijin al mediului antreprenorial, al autorităților publice locale și al fermierilor din întreaga țară. Vom continua extinderea și modernizarea activității, acordând o atenție deosebită dialogului direct cu potențialii beneficiari din întreaga țară. Vom continua implementarea proiectelor de digitalizare în cadrul instituției, urmând astfel tendințele actuale la nivel național și internațional. Avem un mesaj de încurajare pentru tinerii noștri beneficiari, pentru a investi în propria dezvoltare sau pentru a-și antrena și materializa abilitățile antreprenoriale, iar pentru beneficiarii ajunși la vârsta maturității în afaceri vom continua să ne concentram pe diversificarea și adaptarea produselor de garantare pentru a răspunde pe deplin cerințelor de dezvoltare pe criterii de sustenabilitate”, a precizat Lăpădat.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse.