Gesturi umanitare la timpul nepotrivit! „Sunteţi inconştienţi, şi voi puteţi răspândi virusul!”

explo 1000x200

Iniţiativa umanitară a unor cetăţeni din comuna Darova nu a găsit momentul potrivit. Un grup de oameni a făcut public demersul lor de a-i ajuta pe cei vulnerabili şi de a le duce alimente şi cele necesare la domiciliu. Acţiunea a fost aspru criticată de primarul comunei: „Sunteţi inconştienţi, toţi trebuie să staţi în casă! Autorităţile locale trebuie să rezolve problemele cetăţenilor!”

Câţiva cetăţeni din Darova s-au gândit să-şi arate solidaritatea faţă de bătrâni şi faţă de oamenii care nu se pot deplasa din comună. Aceştia au subliniat că acţiunea lor nu implică Primăria sau vreun partid politic şi au făcut un anunţ pe reţelele de socializare.

„Împreună cu un grup de prieteni din comuna Darova, am hotărât să ne implicăm mai mult şi lăsându-i pe alţii să vă dea sfaturi despre coronavirus, sesizări, denunţuri etc, noi ne propunem să devenim folositori unora şi altora. Astfel, dacă ştiţi persoane în vârstă sau care sunt izolate la domiciliu în comuna Darova, satele Darova, Sacoşu Mare, Hodoş şi nu îşi pot procura cele necesare, noi ne vom ocupa de cumpărături gratuit, ei plătind doar contravaloarea celor cumpărate pe baza bonului fiscal. Această acţiune este una privată şi gratuită. Nu implică în niciun fel Primăria sau vreun partid politic.”, spune unul dintre iniţiatorii acestei acţiuni.

Iniţiativa a fost aspru criticată de primarul Sorin Tilihoi, care a spus că regulile sunt valabile pentru toţi şi că trebuie să stea în casă, autorităţile fiind cele care trebuie să se ocupe de nevoie cetăţenilor.

„Chiar sunteţi inconştienţi? Toţi trebuie să staţi în casă. Este cine să vegheze şi să rezolve probleme cetăţenilor, autorităţile locale. Sunt singurele care au drepturi depline de rezolvare a problemelor comunităţii. Sunteţi inconştienţi nerespectând legea de a sta în casă. Şi voi puteţi răspândi în comună virusul.”, a precizat Sorin Tilihoi, primarul comunei Darova.

banner 970 x 250