Gestul unei prahovence pentru Moldova Nouă

Primăria Moldova Nouă își mărește patrimoniul, începând cu 2019. Astfel, de anul viitor, 4 terenuri extravilane vor intra în posesia administrației de la malul Dunării, proprietarul renunțând la dreptul asupra imobilelor din motive de proximitate.

În cadrul ultimei ședințe ordinare (din acest an) a Consiliului Local din orașul dunărean a fost supus spre aprobare proiectul de hotărâre privind dobândirea de către orașul Moldova Nouă, în domeniul privat, a terenurilor ce fac obiectul renunțării la dreptul de proprietate de către Darinca Guran (o prahoveancă, în vârstă de 77 de ani), proiect ce a trecut cu unanimitate de voturi.

Referitor la cele patru terenuri (de 1.979 mp, 1.744 mp, 5.800 mp și 5.890 mp) deținute în orașul de la malul Dunării, pensionara din Ploiești povestește că acestea erau destinate culturilor de zarzavat, cereale, viță de vie etc. Printre motivele expuse de aceasta în declarația către Primăria Moldova Nouă se pot aminti: distanța (Moldova Nouă-Ploiești), vârsta (77 de ani), precum și lipsa rudelor din orașul dunărean, acestea fiind plecate în străinătate.

Totodată, ploieșteanca are încredere că terenurile cedate vor fi administrate de către edilul Torma înspre binele comunității, aceasta motivând, în încheiere: „Domnul primar al orașului Moldova Nouă, care este un om bun cu un caracter frumos, să le folosească cum crede de cuviință spre binele comunității, localității Moldova Nouă!”.