Gest superb al președintelui Dunca după semnarea contractului pentru spitalul modular

dunca spital modular

Romeo Dunca nu s-a pozat de unul singur iscălind pe hârtia de 14,6 milioane lei și nu și-a atribuit meritul principal pentru finanțarea primului proiect din mandatul său.

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin a semnat contractul de finanțare pentru realizarea mult-controversatului spital modular. „Este un pas extrem de important în direcția îmbunătățirii infrastructurii medicale puse la dispoziția cărășenilor. Vorbim despre un nou corp de clădire realizat la cheie, din module prefabricate, ce va fi instalat în curtea Spitalului Județean de Urgență Reșița și care va funcționa ca o extindere a acestuia. Valoarea totală a investiției este de 14.611.723,48 lei, cu finanțare din fonduri europene (FEDR) și de la bugetul național. Această sumă acoperă achiziția de echipamente medicale și a trei module medicale.”, a precizat Dunca.

Primul modul va fi pentru terapie intensivă, al doilea pentru boli infecțioase, iar al treilea va face legătura între primele două module. Consiliul Județean Caraș-Severin, spune președintele Dunca, își asumă realizarea din surse proprii a lucrărilor de construcții și de introducere a utilităților pentru noul amplasament, achiziția de echipamente și dotări noi (paturi, aparatură medicală), precum și o serie de modernizări ce vor deservi întreg ansamblul de clădiri: modernizarea instalațiilor electrice post trafo, reabilitarea centralei termice, a stației de oxigen și a stației de aer comprimat pentru uz medical. Toate acestea înseamnă aproape 6 milioane de euro! Cel mai probabil, banii necesari vor fi împrumutați.

De remarcat gestul lui Romeo Dunca de a-i scoate în prim-plan pe toți angajații instituției care au lucrat la acest proiect, în frunte cu Cristina Mocanu, șefa Serviciului Proiecte. Cu toții au fost invitați în poza de grup, președintele împărțind astfel meritele cu aceștia. „Mulțumesc echipei care a muncit pentru obținerea acestei finanțări atât de utile. Am depășit împreună multe obstacole și am demonstrat că putem să realizăm lucruri importante prin muncă și ambiție.”, a comentat Romeo Dunca.