Care sunt serviciile din Reșița pentru care vom scoate mai mulți bani din buzunare în 2022?

popa in cl

Una caldă, alta rece pentru reșițeni la final de an. Reuniți în ședință ordinară, consilierii locali au aprobat un proiect de hotărâre care va genera costuri suplimentare pentru o mare parte din locuitorii orașului.

În 2022, taxele și impozitele locale rămân similare cu cele din 2021. Aceasta este vestea bună, anunțată de primarul Ioan Popa. Vestea mai puțin plăcută este aceea că, în perioada următoare, se modifică tarifele la transportul urban. Cu alte cuvinte, începând cu 1 ianuarie 2022, prețul unei călătorii se majorează cu 50 de bani, de la 2 la 2,5 lei. Primarul Ioan Popa a explicat că această decizie are la bază mai mulți factori.

„Pe analizele de cost făcute de colegii mei de la Transport Urban, majorarea prețului la combustibil, a salariului minim pe economie și faptul că subvenționăm o bună parte din transportul urban de pensionari, 80% plătim subvenție noi, elevii au gratuit și ei, dar, de fapt, această gratuitate vine preponderent de la bugetul local și vine cu intermitențe de la bugetul Ministerului Educației, ne-a obligat să facem acest demers.”, a precizat primarul Ioan Popa.

Așadar, de luna viitoare, călătoria cu autobuzul va costa mai mult, iar odată cu scumpirea biletului, s-au modificat tarifele și pentru abonamente. Potrivit directorului TUR Reșița, Dănuț Jurubescu, de la 1 ianuarie prețul abonamentului pentru o zi crește de la 6 la 7,5 de lei, cel al abonamentului pe cinci zile, de la 15 la 18 de lei, cel de șapte zile – de la 20 la 25 de lei, iar cel lunar – de la 75 la 90 de lei.