Gest impresionant făcut de doi timișeni pentru mamele care sunt victime ale violenței în familie

baby 821625 1280

Doi timișeni au donat Consiliului Județean Timiș un imobil și terenul aferent, în valoare de peste 500.000 lei, pentru găzduirea mamelor cu copii minori, care au fost victime ale violențelor în familie. Cele două persoane au vrut să își păstreze anonimatul. 

Cei doi au solicitat în mod expres ca imobilul să fie atribuit spre administrare Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș și să fie folosit în permanență pentru desfășurarea de activități de protecție, găzduire a mamelor cu copii minori, îngrijirea și consilierea acestor victime ale violențelor în familie, cât și pentru servicii sociale de creștere, îngrijire și educare a copiilor, fără posibilitatea schimbării destinației imobilului.

Casa se află în localitatea Iosifalău, comuna Topolovățu Mare și are o suprafață de 144 mp, iar terenul aferent – 2.878 mp.

leader board 728 x 90 px

„Apreciem enorm gestul celor doi timișeni, care au ales să aducă o contribuție considerabilă comunității. Imobilul va fi folosit întocmai cu cerințele acestora, servind unor importante nevoi, de protejare a mamelor victime ale violenței în familie, cât și de îngrijire și educare a copiilor. Este o misiune grea, de care se ocupă colegii noștri de la DGASPC, munca acestora, cât și viața victimelor primind astfel un sprijin important.”, a spus Alexandru Proteasa, vicepreședintele CJ Timiș care s-a implicat în facilitarea donației.

Donatorii au dorit să rămână anonimi.