Gest fără precedent în Consiliul Județean! [VIDEO]

Patru primării din județ au renunțat, în ședința de astăzi, la suma de 15.000 de lei pentru ca banii să fie realocați orașului Anina, care are mare nevoie de ei pentru funcționarea azilului de bătrâni din oraș. Din cunoștințele mele, este pentru prima oară când un oraș renunță la o sumă de bani pentru a se putea rezolva o problemă socială într-un alt oraș.

Președintele Silviu Hurduzeu a convocat o ședință extraordinară de Consiliu Județean pentru a se discuta și aproba sumele defalcate din cotele de TVA și impozitul pe venit care se alocă pentru echilibrarea bugetelor orașelor și comunelor din județ. Despre cum se vor aloca, vom reveni în alte articole, acum vom insista doar asupra unui gest care, până acum, în Consiliul Județean nu a mai fost văzut!

În sală a fost prezent și Gheorghe Românu, primarul orașului Anina, tocmai pentru că orașul a primit mai puțini bani decât alte orașe și are cheltuieli ceva mai mari, pentru că asigură și funcționarea azilului din acel oraș. „Știu că are acel azil, în proiectul de buget i-am prevăzut și noi o sumă lunară de sprijin pentru primele opt luni ale lui 2017, știu că vor veni sume și de la Guvern, dar acum a primit mai puțini bani decât celelalte orașe pentru că, pe schema de la ANAF, orașele Bocșa și Anina au fost favorizate, iar noi am încercat o echilibrare a bugetelor locale”, a explicat președintele Silviu Hurduzeu.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Daniel Surdu, liderul grupului PNL-UNPR din Consiliul Județean, a propus un amendament prin care să fie luați câte 15.000 de lei de la Reșița, Caransebeș, Băile Herculane și Moldova Nouă pentru a se suplimenta cu 60.000 de lei suma alocată orașului Anina, tocmai pentru a putea funcționa azilul de bătrâni. Amendamentul a fost votat de plenul Consiliului Județean.

YouTube video

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/