Gemeni de doar o lună, internați cu gripă la Spitalul Victor Babeș din Timișoara

spital v b
untitled design set 970x90 px

11 copii cu vârste cuprinse între o lună și patru ani sunt internați în prezent la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. În fiecare zi, în Ambulatoriul unității medicale ajung pacienți, adulți și copii, cu forme medii și chiar severe de boală, anunță conducerea unității medicale.

„Bolnavii vin, de obicei, pentru un consult în Camera de Gardă, atunci când febra și tusea persistă, nu cedează, și asta în condițiile în care sunt administrate antitermicele și antitusivele uzuale. La unii dintre ei apar și fenomene digestive urmate de deshidratare. În cazul persoanelor în vârstă apare și o decompensare a bolilor asociate, dar și o astenie marcantă. Cele mai frecvente cazuri de viroze respiratorii au fost cu virusul gripal de tip A și B. Virozele respiratorii, așa cum este și gripa, ocupă primul loc ca morbiditate prin boli acute în sezonul rece. Modalitatea principală de transmitere a virusurilor respiratorii o reprezintă aerul, prin particulele fine în suspensie, care sunt responsabile atât de infecţia acută, cât şi de agravarea patologiei preexistente.”, a explicat Ruxandra Laza, medic primar boli infecțioase la Spitalul „Victor Babeș” Timișoara.

Un sfert dintre pacienții internați în spitalul de boli infecțioase din octombrie până acum au avut viroze respiratorii.

publicitate ziar expresb 1000x100

„În ultimele 4 luni s-a înregistrat o creştere semnificativă a infecţiilor respiratorii. Astfel, de la începutul lunii octombrie 2022 şi până în prezent, un sfert dintre pacienţii internaţi au fost cu viroze respiratorii. În luna ianuarie 2023, 11% dintre bolnavii consultaţi în Camera de Gardă au avut gripă, valoare care a crescut la 17% în prima săptămână a lunii februarie. Aproape jumătate dintre cei veniți pentru investigații în ultima săptămână, și care aveau gripă, au fost internați. Ei au prezentat forme clinice mai severe ori diverşi factori de risc: vârsta de sub un an, prematuritate, anomalii congenitale, boli neuromusculare, convulsii febrile în antecedente. În cazul adulților vorbim de patologie cardiovasculară sau pulmonară cronică, neoplazii, diabet zaharat sau de pacienți în program de dializă.”, a mai spus Ruxandra Laza.

Gripa se manifestă în general prin febră, dureri de cap sau musculare, transpirații, frisoane, dureri oculare, dureri de gât, pierderea poftei de mâncare. Este una dintre cele mai contagioase boli.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/