Gavrilă Ardelean cere piaţă de maşini second hand. Felix Borcean îl trimite la târgul din anul 2006!

Abundența de mașini scoase la vânzare pe domeniul public al Caransebeșului a scos din minți consilierii social-democrați în cadrul celei mai recente ședințe de Consiliu Local. Gavrilă Ardelean a venit cu propunerea ca Primăria să amenajeze un parc de vânzare mașini uzate. Răspunsul a venit imediat din partea primarului Felix Borcean: nu va merge atâta timp cât există ofertele de vânzare online.

Gavrilă Ardelean a propus ca parcul de mașini să fie la fostul târg de vite, acolo unde, de obicei, se amenajează tabăra de sculptură.

„De ce trebuie să așteptăm noi ca cei care vând să-și ridice mașinile de bună voie? Câte amenzi ați dat, domnule primar, celor care nu respectă legea? Ce caută mașini în stații de autobuz? Chiar nu puteți să faceți nimic? Toată lumea se duce să cumpere mașini la Timișoara, Arad, la Deva, la noi de ce nu faceți un târg de mașini, în loc să-și depoziteze mașinile spre vânzare pe carosabil, pe trotuare sau în parcări?! Pentru că s-au înmulțit cei care vând mașini în astfel de locuri”, a spus consilierul Gavrilă Ardelean.

Primarul Felix Borcean a replicat că cei de care vorbește Ardelean sunt frații Burciu, care-și expun mașinile în zona Nicolae Bălcescu, însă Ardelean a susținut că sunt mai mulți.

„Mașinile de care vorbiți sunt înmatriculate. Cum dovedesc eu că sunt expuse la vânzare? Nu au toate afiș în geam cu numărul de telefon sau că sunt de vânzare. Așa suntem noi, românii, întotdeauna ne place să fentăm legea!”, a declarat Felix Borcean.

Consilierul Ardelean a continuat și a menționat că, dacă Poliția Locală cu Biroul Comercial al Primăriei se vor duce pe teren și vor aplica amenzi, acest fenomen va dispărea, dacă nu, Caransebeșul se va umple de mașini scoase la vânzare pe domeniul public.

„Noi ne plângem că nu sunt locuri de parcare. Dacă nu faceți ceva, vom fi împânziți de mașini la tot locul scoase la vânzare. Și asta se întâmplă din cauză că nu avem un târg de mașini”, a specificat Ardelean.

În replică, primarul Borcean a spus că nu vine nimeni în Caransebeș să cumpere mașini.

„Lumea caută oferte mai bune, oamenii merg în târguri mari, ca Timișoara, Arad, Deva, Craiova. Părerea mea e că aceste târguri de mașini sunt de modă veche. Lumea nu mai cumpără din târg. Există aplicații pe telefon cu tot felul de vânzări de mașini. Acum ce să fac? Să sacrific o suprafață din Caransebeș și să fac târg de mașini și să nu aibă niciun impact, mai ales că a fost în 2005-2006 și nu a mers?! Dacă vă referiți la târgul de vite, avem proiecte și pentru acel loc, nu va rămâne cu numele de târg de vite sau tabără de sculptură”, a declarat Felix Borcean, fără a specifica la ce proiecte se referă.