Gaură tot mai mare în Trezorerie! Numărul păgubiților creşte spectaculos!

Dimensiunile jafului făcut în Trezoreria Oraviţa capătă proporţii greu de anticipat iniţial şi devine tot mai clar faptul că delapidarea de miliarde nu este opera unui singur om!

 

Certificatele de trezorerie rămase neacoperite după ce, cel mai probabil, angajaţi ai Trezoreriei Oraviţa şi-au însuşit ilegal, în numele clienţilor, sume uriaşe de bani, se înmulţesc după ce deţinătorii acestor titluri au aflat de fraudă şi s-au prezentat la ghişeu. Dacă iniţial s-au descoperit două astfel de certificate şi un prejudiciu de 1,3 miliarde, după ce mai mulţi oameni au venit la trezorerie pentru a verifica situaţia s-au descoperit alţi 11 păgubiţi. Prejudiciul ar fi în jurul a încă unui miliard de lei vechi, dar cu tot cu dobânzile aferente ar putea ajunge lejer la vreo trei miliarde.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Oraviţa a deschis un dosar penal în urma celor sesizate. Prima persoană vizată este casierul Ion Chisăliţă, anchetat deja într-o altă cauză, legată tot de sustragerea unor sume de bani din trezorerie. „A început urmărirea penală in rem, adică faţă de faptă, nu faţă de vreo persoană anume, pentru infracţiunile de delapidare şi fals”, ne-a precizat procurorul George Bucurică, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oraviţa.