FABULOS. Bani furați din Trezorerie şi investiți în contrabanda cu țigări!

Finalizarea urmăririi penale în cazul lui Alfredo, casierul Trezoreriei Oraviţa, care a sustras mai multe sume de bani din Tezaur, a scos în evidenţă lucruri senzaţionale petrecute cu avuţia statului! Procurorii cercetează şi alţi suspecţi, pentru că noi fapte au ieşit la iveală!

Ion Chisăliţă Alfredo a fost trimis în judecată pentru delapidare, abuz în serviciu, înşelăciune, fals intelectual şi fals informatic după ce, în perioada noiembrie 2014 – ianuarie 2015, a sustras mai multe sume de bani din Trezoreria Oraviţa, folosindu-se de încrederea pe care colegii de serviciu i-au acordat-o. Ce anume făcea casierul cu banii sustraşi este de-a dreptul fabulos. Pe lângă banii depuşi în contul personal sau achiziţionarea unei maşini de erbicidat şi a mai multor lăzi se stupi, sunt indicii temeinice prezentate de procurori în rechizitoriu din care rezultă că parte din bani erau folosiţi în alte scopuri ilicite.

„Pe timpul percheziţiei domiciliare, inculpatul a încercat să distrugă un înscris olograf unde erau consemnate achiziţii de ţigarete şi livrări de ţigarete ale căror preţuri de achiziţie indică faptul că proveneau din contrabandă. Tot aici erau menţionate sumele de bani pe care inculpatul şi un asociat de-al său le investeau, precum şi câştigurile realizate. Pe timpul percheziţiei, martorul S.B., care a surprins gestul inculpatului de a încerca distrugerea înscrisului, a împiedicat distrugerea, luând din mâna inculpatului înscrisul pe care acesta deja îl mototolise în pumn. Ulterior, inculpatul a încercat să-l determine pe martor să distrugă înscrisul îndemnându-l în mod repetat să-l arunce”, a arătat procurorul George Bucurică în materialul de urmărire penală.

Rămâi pe expressdebanat.ro pentru a afla metoda ingenioasă prin care Alfredo a sustras sume ameţitoare din Tezaurul Trezoreriei Oraviţa!