O făcurăm și pe asta. Mai cu o măslină și o murătură, mai cu un caltaboș, cârnați, piftie, ciorbă de potroace, colindători, cu Moș Nicolae, Moș Crăciun, mai cu o perinița, o sorcova, un colebil și Urgențe la spital. O lună întreagă de sărbători sau pretexte de petreceri. Trebuia făcută că, vorba aia, dacă nici de tradițiile astea nu ne ținem, atunci pentru ce mai trăim pe pământul ăsta?
Trebuie să recunosc că am stat bine, neașteptat de bine, și la capitolul cu urările aleșilor adresate nouă amărăștenilor. Una și una, alese pe sprânceană, încărcate emoțional, de grija față de râul, ramul, pajiștea înverzită pe care pasc miorițele celor trei ciobani din balada populară, față de bunici și de nepoții acestora, de românii care au plecat la dracu’ în praznic pentru un trai mai bun. A fost plin online-ul de așa ceva. Unii băieți din parlament, cu cefe bulgărești și minte cât să-i ajute să treacă strada, s-au întrecut să ne dea… era să mă scape și să zic o chestie urâtă, să ne meargă bine tot anul. „Să vă fie casa, casă, masa să vă fie în casă…, pardon, plină cu sarmale și piftii” Sau: „Iar la anul care vine, să ne fie și mai bine”. Maitre, te-ai prins, lor să le fie și mai bine, la anul care vine. Deștepți agaricii ăștia pe care îi vedem cum stau împopoțonați în parlament.
Rahaturi de mesaje luate cu copy-paste de cine știe de unde. Bă, în locul urărilor astea de doi bani, mai bine v-ați fi pus mintea la contribuție acolo unde sunteți, să faceți legi bune, să încurajați munca și capitalul autohton, nu să vă certați toată ziua și să vă arătați cu degetul care dintre voi e mai hoț… ăăă, mai cu moț. La urma, urmei, toți sunteți o apă și un pământ.
De mâine, la treabă, băieți. Nu mai frecați menta că v-a fost destul. Cum? Să mai treacă și Sfântul Ioan și Boboteaza? Bine, mă, dar după aia la muncă. Că vă așteaptă un an în care va trebui să mințiți la greu poporul cu televizorul și online-ului. Că o să-i dați, ba pe aia, ba pe-ailaltă, c-o să-i faceți locuri de muncă, fabrici și uzine, spitale, drumuri expres și autostrăzi și câte și mai câte, ca să se împlinească urarea voastră: „Iar la anul care vine, să ne fie și mai bine”.