Gata de recoltare! Spitalul din Lugoj vrea să redeschidă centrul pentru donatorii de sânge

spital lugoj ambulanta

Spitalul Municipal din Lugoj va relua acțiunile lunare de recoltare de sânge, organizate până la momentul declarării unității medicale ca spital suport COVID-19.

Cluburile Rotary, Rotaract și Interact Lugoj, împreună cu Spitalul Municipal Lugoj și Centrul Regional de Transfuzie Sangvină Timișoara, au început în 2018 o amplă campanie vizavi de donarea de sânge, respectiv „Donează sânge, salvează vieți”. Sute de lugojeni s-au alăturat inițiativei, fiind prezenți la sesiunile lunare de donare de sânge chiar și elevi, reprezentanți ai Jandarmeriei, pompieri sau angajați ai multinaționalelor din oraș. Iar de necesitate, lugojenii sunt și acum conștienți.

Spațiul pentru donare era asigurat de Spitalul Municipal Lugoj, iar de partea de logistică se ocupa Centrul Regional de Transfuzie Sangvină Timișoara. Din nefericire, campania a fost întrerupă la începutul anului 2020, odată cu debutul pandemiei de coronavirus, când Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” a devenit spital suport pentru tratarea pacienților cu coronavirus. Vestea bună este că odată cu relaxarea măsurilor impuse de pandemie se dorește reluarea campaniei de donare de sânge la Lugoj, astfel încât cei care doresc să facă un bine să nu mai fie nevoiți să se deplaseze în alte orașe pentru a dona.

„Vom face în viitor o nouă acțiune de donare de sânge. Am propus deja doctorului Dan Cliciovan acest lucru, iar campania va fi realizată cel mai probabil tot cu sprijinul Clubului Rotary Lugoj.”, a declarat dr. Ionuț Cocoș, directorul Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei” Lugoj.

Reluarea activității depinde însă de Direcția de Sănătatea Publică Timiș, instituția fiind cea care decide dacă sunt îndeplinite toate condițiile specifice necesare donării în siguranță, în contextul pandemic actual.