Gata de lucru! Făgetul pregătește noi investiții, după ce le-a terminat la timp pe cele vechi

Administrația locală din orașul Făget are pregătite și pentru acest an numeroase investiții, care vizează dezvoltarea infrastructurii rutiere, a rețelelor de apă și canal, dar și a mai multor cămine culturale.

În total, în 2020, edilii locali intenționează să continue sau să demareze 12 investiții ample. Multe dintre ele vor fi realizate din fonduri locale, dar sunt și altele cu bani atrași prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Una dintre prioritățile acestui an, pentru administrația locală, o reprezintă actualizarea Planului Urbanistic General, dar și un studiu de fezabilitate pentru un nou bloc ANL. Însă partea de infrastructură ține „capul de afiș”, astfel că în prim plan se află introducerea rețelelor de apă și canalizare în satele Bătești și Begheiu Mic, aparținătoare Făgetului. „La Bătești, investiția va fi demarată în scurt timp. Deși licitația era realizată, am stat aproape un an după avizul pe care trebuia să-l primim de la Societatea Națională Căile Ferate Române, pentru a putea face subtraversarea liniei ferate, deoarece rețelele de apă – canal vor fi extinse în acest sat din Făget. La Begheiu Mic, investiția este în faza de organizare a licitației”, a declarat Marcel Avram, primarul Făgetului.

Rețele noi de apă și canalizare

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Pe lângă acestea, va fi extinsă rețeaua electrică în Colonia Mică, vor începe lucrările la piața în care vor fi comercializate articole vestimentare și încălțăminte, se vor reabilita drumurile comunale din Temerești (de la Căminul Cultural la podul peste Bega), va începe proiectarea drumului ce leagă Temereștiul de Drumul Național 68A și se vor face pietruiri pe alte artere din satele aparținătoare, care necesită astfel de intervenții. Tot în 2020, vor fi reabilitate și căminele culturale din Bătești și Bunea Mare.

Anul trecut, în Făget au fost începute și finalizate mai multe investiții, care au vizat extinderea de locuri de parcare, reabilitări de străzi și trotuare, trei noi sensuri giratorii, a fost construită o capelă de mari dimensiuni în Cimitirul Ortodox și multe altele.

publicitate si promovare online banner maxagro